Un tânăr din Baia Mare a dat cariera de inginer geofizician pe cea de patron de fast food
Burgerii sunt slăbiciunea unui tânăr din Baia Mare, care a renunţat la o carieră de inginer geofizician, ca să devină patron de fast food. În numai câteva luni, a devenit cunoscut în tot oraşul. Succesul lui nu e întâmplător. Înainte să-şi lanseze afacerea, tânărul s-a documentat săptămâni la rând și a testat numeroase rețete de burgeri.
De Redactia Observator la 23.03.2017, 21:57Burgerii sunt slăbiciunea unui tânăr din Baia Mare, care a renunţat la o carieră de inginer geofizician, ca să devină patron de fast food. În numai câteva luni, a devenit cunoscut în tot oraşul. Succesul lui nu e întâmplător. Înainte să-şi lanseze afacerea, tânărul s-a documentat săptămâni la rând și a testat numeroase rețete de burgeri.
Cu blue-cheese, simpli, cu inele de ceapă sau cu bacon - aici e patria burgerilor din oraş. Fel şi fel de reţete şi arome. Unele sunt adaptate, altele inventate. Însă toate sunt delicioase. De la burgerul vegetal la cel clasic, din carne de vită. Deşi pare simplu, nu este însă deloc.
Szili, cum îi spun prietenii, a fost un bun observator, înainte să se apuce de afacere. A "furat" din reţete de peste tot şi este atent la cele mai mici detalii.
Tânărul de 35 de ani s-a documentat destul. Timp de nouă ani, a fost inginer geofizician în industria petrolieră şi a lucrat din Turcia până în Angola. A renunţat şi şi-a luat un an sabatic, apoi şi-a încercat norocul. Şi-a urmat pasiunea.
Iar din septembrie şi până acum, sunt mulţi cei care ţin să se întoarcă la tejghea şi să mulţumească pentru masă. Iniţial, Szili a pornit de la un angajat şi 20 de burgeri pe zi. Acum are 4 salariaţi şi tot face faţă cu greu comenzilor.
Şi e făcut cu pasiune. Pentru că doar din pasiune poţi să renunţi la o carieră stabilă şi să începi o afacere riscantă. Pentru el, însă, curajul pare să fi fost răsplătit.