Un turist din Mamaia a intrat cu skijetul într-un salvamar. L-a RĂNIT GRAV, în timp ce SUTE DE OAMENI se aflau în apă!
Un salvamar din Mamaia a fost lovit în plin de un skijet condus cu viteză de un turist. *** Cu trei coaste zdrobite, a ajuns la mal purtat pe braţe chiar de colegii lui. În locul lui putea fi oricine: ambarcaţiunea a scăpat de sub control la nici 50 de metri distanţă de mal, printre zeci de familii care înotau. Cel care a provocat accidentul ar fi angajatul unei firme care închiriază skijet-uri în staţiune. A fost dus la poliţie, iar victima lui - la spital.
De Redactia Observator la 21.07.2017, 20:30Un salvamar din Mamaia a fost lovit în plin de un skijet condus cu viteză de un turist. Cu trei coaste zdrobite, a ajuns la mal purtat pe braţe chiar de colegii lui. În locul lui putea fi oricine: ambarcaţiunea a scăpat de sub control la nici 50 de metri distanţă de mal, printre zeci de familii care înotau. Cel care a provocat accidentul ar fi angajatul unei firme care închiriază skijet-uri în staţiune. A fost dus la poliţie, iar victima lui - la spital.
Se aflau chiar şi copii în apă. Skijetul, o ambarcaţiune care poate atinge în câteva secunde, o viteză periculos de mare, l-a aruncat pur şi simplu pe salvamar din caiac. Foarte aproape de locul accidentului era o altă barcă a salvatorilor.
Printre turiştii adunaţi, pe o targă, salvamarul rănit a primit ajutor de la echipajul SMURD.
A fost dus la poliţie, pentru audieri, iar victima lui la spital. Salvamarul are trei coaste rupte.
Martorii susţin că tânărul care l-a lovit ar fi angajatul unui centru care închiriază skijet-uri. Şi care, teoretic, ar trebui să ştie mai bine decât turiştii care este zona unde aceste ambarcaţiuni pot fi folosite.
Turiştii spun că ar trebui să existe o zonă, departe de plajele amenajate, unde să fie permis accesul skijet-urilor. În 2013, chiar Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, a fost la un pas să fie lovit de un skijet condus de un fotbalist de la Petrolul Ploieşti.
Fostul primar a interzis atunci accesul skijet-urilor la distanţe mai mici de 500 de metri de mal şi a declarat că astfel de ambarcaţiuni trebuie folosite, dincolo de geamandură şi de digurile de protecţie.