Shaorma cu de toate, dar și cu boli! Depozit ilegal de pui, în Capitală
Cumpărăm cu încredere şaorma cu de toate şi primim, boala, la pachet! Un libanez a umplut micile fast fooduri din Capitală cu tone de carne de pui, ţinute într-un depozit clandestin, într-o mizerie cruntă, iar actele păreau contrafăcute.
De Redactia Observator la 16.01.2014, 19:43Până să ajungă pe rotisor şi, mai apoi, în mâinile clienţilor înfometaţi, carnea era ţinută într-o hală insalubră.
Tone de pui întregi sau porţionaţi erau înghesuite în lăzi descoperite.
Carnea era adusă în depozitul ilicit al libanezului, la adăpostul întunericului. Să nu bată la ochi.
Puii erau aduşi de la producători din ţară, în depozitul insalubru din Apaca. Aici, carnea era procesată şi distribuită în micile şaormerii din mai multe sectoare ale Capitalei.
La cum arată camera de depozitare, e greu de crezut şi că angajaţii manevrau carnea, într-un mod igienic.
Inspectorii sanitar veterinari nu au emis niciodată, niciun aviz de funcţionare pentru depozitul din Apaca.
Cele două tone de carne de pui au fost confiscate. Vor fi analizate şi nu este exclus să fie infestate.
Nu ar fi primul vânzător de carne aflată în pragul expirării. Au arătat-o reporterii Observator, într-un material alarmant, filmat cu o cameră ascunsă.
Bani, cu orice preţ, ar fi fost şi reţeta libanezului. Nimeni nu ştie câţi clienţi au primit, până la vizita anchetatorilor, şaorma cu carne ţinută în depozitul din Capitală.
În ultimii ani, şaorma şi-a câştigat primul loc în meniul zilnic românilor. E cea mai rapidă cină. Însă poate deveni şi cel mai rapid bilet de internare în spital.
Proprietarul halei clandestine a primit o amendă şi va fi anchetat pentru evaziune fiscală.