Urşii, în pericol de moarte pe autostrada Sibiu-Orăştie. Animalele ajung în calea maşinilor, în lipsa lipsa gardurilor de protecţie
Urşii sunt pericol de moarte pe autostrada Sibiu-Orăştie. În lipsa gardurilor de protecţie, animalele ajung pe şoseaua de mare viteză, în calea maşinilor.
De Redactia Observator la 20.08.2018, 21:14- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- Un român de 100 de ani a votat la o secţie din Munchen
Urşii sunt pericol de moarte pe autostrada Sibiu-Orăştie. În lipsa gardurilor de protecţie, animalele ajung pe şoseaua de mare viteză, în calea maşinilor. Doi urşi au provocat accidente în doar 48 de ore. Iar autorităţile s-au gândit deja la o soluţie: să monteze indicatoare de avertizare.
Se ia în calcul şi montarea unor garduri electrice în zonele de pădure.Totuşi, nimeni nu explică de ce autostrada nu e mărginită de garduri de protecţie. O situaţie valabilă pe autostrăzile din toată ţara.
La o viteză de peste 100 de kilometri pe oră, şoferul nu a putut evita animalul. Dacă ar fi tras brusc de volan, s-ar fi putut ajunge la o tragedie. Dar a reuşit să stăpânească maşina. Puiul de urs i-a apărut în faţă, noaptea, pe autostradă, în apropiere de Sălişte. Cel mai probabil, după ce s-a strecurat prin gardul de protecţie cate lipseşte pe o porţiune de 5-6 metri.
Teoretic, autostrada Sibiu-Deva este mărginită de gard de protecţie. Este făcut dintr-o plasă de sârmă şi susţinut de stâlpi de aluminiu care pot fi smulşi din pământ de o rafală de vânt mai puternică. De aceea, în multe zone, el este înrerupt sau distrus. În urmă cu două zile, când a avut loc un accident similar, ursul a reuşit să-l sară.
Autorităţile nu mai vorbesc despre un caz, ci despre un fenomen. Astăzi, la prefectura din Sibiu, s-au strâns în şedinţă pentru a căuta soluţii. Şi au găsit: nu pun garduri, ci panouri de avertizare.
Situaţia este la fel în aproape toată ţara. Pe autostrada Bucureşti-Piteşti, nu există nici măcar un metru de gard. Doar câţiva proprietari de terenuri şi-au instalat protecţii la gospodării.
Pe drumul spre mare, există garduri, dar nu protejează complet traficul.
În 2015, un porc a fost filmat în timp ce făcea slalom printre maşinile care circulau cu viteză pe drumul spre mare. Nimeni nu ştie cum a ajuns acolo.
În timp ce în străinătate, situaţia e complet diferită. În Germania, de exemplu, autostrăzile sunt mărginite de garduri metalice sau parapete şi există tuneluri de trecere pentru animalele sălbatice.
În plus, pe şoselele de mare viteză sunt panouri fonoabsorbante pentru a reduce zgomot.