Violenţele elevilor, fenomen fără soluţii. Doar în Capitală, 30 de şcoli nu au deloc pază pentru copii
30 de şcoli din Capitală nu au deloc paza pentru copii. Elevii sunt păziţi doar de poliţiştii locali care patrulează zona. Restul şcolilor, şi cu tot cu pază, nu reuşesc să facă faţă fenomenului violenţei. Iar asta îi îngrijorează cel mai tare pe părinţi.
De Redactia Observator la 22.09.2018, 23:0930 de şcoli din Capitală nu au deloc paza pentru copii. Elevii sunt păziţi doar de poliţiştii locali care patrulează zona. Restul şcolilor, şi cu tot cu pază, nu reuşesc să facă faţă fenomenului violenţei. Iar asta îi îngrijorează cel mai tare pe părinţi. Aproape 400 de agresiuni s-au petrecut în unităţile de învăţământ numai anul trecut.
Într-o comună din Vaslui, la Puieşti, profesorii au fost martorii unor scene de groază, dar asta nu îi mai sperie pe elevi.
"A venit vânăt acasă, ghiozdanul rupt, ochelarii spart, telefonul spart. De ce? De invidia notelor. El a luat la geografie 10 si a sarit pe el. Nimeni nu îi pedepseste. Vin parintii si spun al dumitale este rau. De ce nu îl muţi din şcoala asta?", se întreabă bunica unui copil de clasa a şasea, care spune că astfel de scene sunt tot mai dese.
În Capitală, săptămâna aceasta, doi elevi au fost snopiţi în bătaie, tot în faţa profesorilor.
Anul trecut, numai in Bucuresti, s-au intamplat 326 de astfel de cazuri. 10% dintre ele au fost agresiuni grave, iar restul agresiuni verbale si fizice mai usoare.
Cele mai multe sesizări se referă la loviri, furt, ameninţări si tâlhărie. Asta în condiţiile în care, în multe şcoli, de pază poate trece oricine când şi cum vrea.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar intenţionează să includă în programul şcolar mai multe ore de dirigenţie la care să fie invitaţi şi poliţiştii locali.
Cei mai mulţi dintre copiii care sunt implicaţi în agresiuni verbale sau fizice în cadrul şcolilor din România provin din familii dezorganizate, spun profesorii.