Un antreprenor din Vrancea a înfiinţat o pizerie într-un autobuz (Video)
Conceptul de altfel prinde teren tot mai mult la noi în ţară. Tot ceea ce înseamnă diferit faţă de lucrurile cu care românii s-au obişnuit devine o afacere de succes.
De Redactia Observator la 22.06.2019, 14:22Conceptul de altfel prinde teren tot mai mult la noi în ţară. Tot ceea ce înseamnă diferit faţă de lucrurile cu care românii s-au obişnuit devine o afacere de succes. Aşa s-a întâmplat şi în judeţul Vrancea, acolo unde un anteprenor a înfiinţat o pizerie într-un autobuz.
Afacerea merge pe roate, iar profitul vine la fel. Şi în judeţul Satu Mare un autobuz a fost modificat pentru a deveni un bar specializat vinuri. Şi căruţa transformată în conceptul de streetfood merge foarte bine în Satu Mare.
Turist: E frumos, e fain, nu am mai văzut aşa ceva. Nici prin afară, nicăieri nu am văzut. Mai ales cu pizzerie, cum are hornul acela acolo.
Este reacţia tuturor celor care ajung pentru prima oară la pizzeria din autobuz care urmează să fie deschisă la Focşani.
Totul a pornit de la o idee veche a lui Gabriel Postololache. Dacă la început costurile l-au cam speriat, acum un autobuz roşu, lung de 18 metri a devenit afacerea în care s-a implicat cu totul.
Gabriel Postolache,antreprenor: Un gram de nebunie trebuie ca să poţi să te apuci de un proiect de genul. Nu este uşor nici financiar.
Curiozitatea clienţilor a fost ingredientul principal care a făcut ca afacerea să meargă.
Nicoleta Postolache, antreprenor: La început se întrebau, erau curioşi. Apoi au văzut că există un cuptor de pizza pe lemne şi li s-a părut super fantastică ideea.
Un cuptor amplasat în spatele autobuzului în care în curând se va pregăti pizza. Urmează să primească ultimele avize de funcţionare.
Turist: Ideea este inedită, cel puţin pentru România şi locul e bine ales pentru că în zona aceasta chiar nu mai este nicio pizzerie.
În celălat capăt al ţării, la Satu Mare, inovaţia se gustă în pahar.
Francisc Fodor, antreprenor: Sunt băutor de vinuri, îmi plac vinurile din podgoria judeţului Satu Mare şi am spus să facem ceva şi pentru acest judeţ şi avem câteva vinificaţii foarte bune.
Aşa că a investit 55.000 de euro pentru un autobuz pe care l-a transformat în sală de degustare. Acum, în autobuzul cu vin, au loc degustări la care participă atât somelieri renumiţi, cât şi oameni de rând.
Un alt sătmărean e hotărât să schimbe conceptul de street food. Şi are în dotare o. căruţă.
Raul Vasile, antreprenor: Clătitele sunt o bază, avem un aluat moale, finuţ, gustos, pufos, în care putem adăuga tot felul de fructe, brânzeturi, mozarella, jambon, rucola,salate, nu contează, putem adăuga şi dulce şi sărat.
Ideea iniţială a fost gândită de un prieten de-al lui Raul, la care tânărul a fost angajat pe timpul facultăţii, în Cluj. Reîntors în oraşul natal, a investit aproape 10.000 în afacere, iar toate ingredientele folosite sunt de la producătorii locali.