Antena LIVE

Curs valutar

Vreau să ajut! Francesca are nevoie de ajutor pentru a putea merge (Video)

Nu ştim dacă credeţi în îngeri păzitori, dar noi credem că mulţi dintre cei care vă uitaţi la noi sunteţi aceşti îngeri. Pentru că nu e dată să vă cerem ajutorul pentru copii bolnavi grav şi să nu răspundeţi cu generozitate.

De la 25.03.2019, 09:46
WhatsApp
Vezi și:

Nu ştim dacă credeţi în îngeri păzitori, dar noi credem că mulţi dintre cei care vă uitaţi la noi sunteţi aceşti îngeri. Pentru că nu e dată să vă cerem ajutorul pentru copii bolnavi grav şi să nu răspundeţi cu generozitate. Francesca este o fată căreia la naştere medicii i-au dat zero şanse de viaţă şi care a avut nevoie de 15 ani ca să-şi înveţe corpul să stea pe un scaun.

Franci, cum îi spun familia, colegii şi prietenii, are forţa unui taifun închis într-un trup rigid. Dar Franci are şanse să meargă singură, dacă ajunge să fie operată de doctorul Park, în Statele Unite. Aşa că vă rugăm să fiţi iar îngeri păzitori şi, printr-o donaţie de 2 euro la numărul de sms 8848, să contribuiţi la fondul de solidaritate al campaniei "Vreau să Ajut". Pentru Francesca, dar şi pentru alţi copii.

"Prognosticul ca ea să trăiască era minim spre deloc. A stat două luni la incubator" a povestit mama Francescăi.

Francesca s-a născuta prematur, la 26 de săptămâni, și cantarea 950 de grame. Dupa cele doua luni de incubator, a plecat acasă cu doua kilograme și jumătate și cu multe boli neștiute la acel moment. In primele luni, copila s-a dezvoltat normal dar Claudia, mama Francescai, simtea ca, totusi, ceva nu e bine. Chiar daca medicii spuneau contrariul

"Am făcut niște investigații în Germania și abia atunci am avut diagnostic corect si precis" a spus mama Francescăi.

Tetrapareza spastică este boala care, teoretic, ar fi trebuit să o țină veșnic pe Francesca la pat. Numai că viața ei s-a intersectat cu cea doctorului Florin Gherghina, omul care face minuni în mica sală de fiziokinetoterapie de la Facultatea de Medicină din Craiova. Și pe când Franci avea cinci ani, au început împreună lungul drum al recuperării.

"La început nu mi se dădeau prea multe șanse și primul meu obiectiv a fost să stau și eu în fund, să nu fiu chiar la pat" a povestit Francesca.

"Pe la 5-6 ani a început să-și țină capul, apoi am reușit să o ridic pe genunchi iar acum am ajutat-o cu mersul" a declarat Dr. Florin Gherghina, medic fiziokinetoterapeut.

Francesca și mama ei au aflat prima data despre rizotomie dorsală selectivă de la medici turci dar aceștia nu și-au încurajat pacienta să se urce pe masa de operație. Ar fi putut pierde toată mobilitatea câștigată în anii de terapii. Și teama Francescăi a durat până anul trecut când, la București, a discutat ea singură, față în față, cu neurochirurgul american TS Park.

"Cred că șansa mea stă în această intervenție chirurgicală, rizotomie dorsală selectiva, care se poate face numai în Amercia" a spus Francesca Zavera.

"Recuperarea nu mai poate continua fără aceasta operatie pentru că mușchii rămân într-o contracție și copilul nu poate sa se dezvolte și nu poate să mearga asa cum ar trebuie. S-au făcut, practic, minuni de domnul dr Park și noi avem toată încrederea că și la noi va fi la fel de bine sau mai bine" a declarat Florin Gherghina, medic fiziokinetoterapie.

Francesca are nevoie tot timpul de sprijin ca să se deplaseze dar asta nu a împiedicat-o să ducă o viață socială normală. Este puternică și foarte iubită de colegi și de dascălii care și-au adaptat stilul de predare pentru ca Franci să poată ține pasul cu scrisul.

"Uneori ne dă lecții și de optimism, și de viață, este un copil extraordinar. A obținut rezultate foarte bune, de pildă în clasa a noua a avut 9.91, 9.97 în clasa a zecea, deci medii foarte, foarte mari" a spus diriginta Francescăi, prof. Irina Milotinescu.

"Este un om absolut minunat și cred că, nu spun asta pentru că sunt colega ei de bancă, pur și simplu așa simt și așa într-adevăr este și cred că toate persoanele care o cunosc pot confirma acest lucru și pot spune cât de incredibilă e ea" a spus colega Francescăi.

Pentru Francesca, interventia chirurgicală din Statele Unite este un dar la care visează cu încredere.

"Dacă Dumnezeu mi-a deschis drumul asta prin oameni care să fie în adevăratul sens al cuvântului mereu aproape, atunci am zis că Dumnezeu are planuri mai bune decât cel pe care îl aveam eu" a spus Francesca Zavera, tetrapareză spastică.

Puteti contribui la fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau sa ajut" donand doi euro prin SMS la numarul 8848, numar pus la dispozitie de Orange, Telekom Romania Mobile si Vodafone pentru Campania "Vreau sa ajut". Sau, sunand la numerele afisate pe ecran, din reteaua Telekom, reteaua de telefonie fixa.

Aceste numere sunt alocate gratuit Campaniei Vreau sa Ajut. Puteti dona trei, cinci sau zece euro. Din fondul de solidaritate al campaniei o putem ajuta pe Francesca dar si pe alti copii. Puteti dona si nominal in conturile Fundatiei Mereu Aproape, deschise la BRD, in lei si in euro. Romanii din strainatate pot contribui online sau prin paypal mentionând numele Francesca. Orice suma conteaza! 

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

social observator06 vreau sa ajut francesca donatii sansa viata
Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Peste ce a dat un instalator care făcea reparații într-o vilă. S-a...
Fanatik.ro
Publicat 21.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Ce se întâmplă cu toți pensionarii din România cu pensii mai mici de 3.000 de...
Gandul
Publicat 21.11.2024
Lasconi şi Simion, la podcastul comediantului „Micutzu”. „Îmi vine să vă...
Adevărul
Publicat 21.11.2024
Ce a transmis fiica Elenei Lasconi după apariția la dezbaterea prezidențială....
A1
Publicat 21.11.2024
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile...
CaTine
Publicat 21.11.2024
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la...
spynews.ro
Publicat 21.11.2024
Uluitor! Încă o țară merge la TAS împotriva României
GSP
Publicat 21.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți...
Useit
Publicat 19.11.2024
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redacţia.ro
Publicat 21.11.2024
Super-armele cerute insistent de Ucraina Occidentului și cum au influențat ele...
libertatea.ro
Publicat 21.11.2024
Coldplay a lansat videoclipul piesei „The Karate Kid”. Formația a colaborat...
ZU
Publicat 21.11.2024
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Hello taste
Publicat 21.11.2024
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
Deparinti
Publicat 21.11.2024
Problema numărul 1 a României, în viziunea lui Kelemen Hunor:...
ziare.com
Publicat 21.11.2024
Adamari López a împărtășit detalii picante din relația cu Toni Costa....
Happy
Publicat 21.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Medicool
Publicat 21.11.2024