Zacuscă, vinete şi ardei, pregătite la iarbă verde
Toamna bate la uşă, aşa că în bucătăriile din toată ţara gospodinele pregătesc deja borcanele pentru cămara de iarnă. În Braşov, reţeta e alta. Cea mai gustoasă zacuscă, vinetele şi ardeii se prepară la iarbă verde.
De Redactia Observator la 22.08.2014, 14:14Toamna bate la uşă, aşa că în bucătăriile din toată ţara gospodinele pregătesc deja borcanele pentru cămara de iarnă. Mă rog, în aproape toată ţara căci în Braşov, reţeta e alta. Cea mai gustoasă zacuscă, vinetele şi ardeii se prepară la iarbă verde.
Bărbaţii sunt cei care poartă şorţul. Munca e migăloasă şi durează chiar şi până la cinci ore. Îndeajuns pentru ca doamnele să se bucure de o terapie.
Nimic nu egalează gustul de grătar pe lemne, în aer liber. Ardeii şi vinetele coapte sunt de departe mult mai bune decât cele perpelite la flacăra aragazului. Numai că, în jurul vetrelor întinse la marginea pădurii, gospodine sunt bărbaţii.
Domnul Gheorghe e bărbatul modern. Împreună cu fiul lui, are o misiune. Trebuie să umple cămara şi congelatorul înainte de venirea toamnei.
Cei mai iscusiţi pentru această îndeletnicire se cunosc de la distanţă. Împart reţeta succesului, cu oricare începător.