Zeci de refugiaţi sirieni și irakieni au fugit din centrele care-i adăposteau și locuiesc într-o tabără, la periferia Timişoarei
Zeci de refugiaţi sirieni și irakieni aflaţi în ţara noastră au ajuns în această dimineaţă la Poliţie. Au fugit din centrele care-i adăposteau și de 10 zile locuiesc într-o tabără ilegală de la periferia Timişoarei. Printre buruieni şi corturi improvizate, aşteaptă să-şi împlinească visul. Vor să ajungă în ţările bogate ale Europei, iar pentru asta sunt pregătiţi să plătească orice preţ.
De Redactia Observator la 31.07.2017, 21:01Zeci de refugiaţi sirieni și irakieni aflaţi în ţara noastră au ajuns în această dimineaţă la Poliţie. Au fugit din centrele care-i adăposteau și de 10 zile locuiesc într-o tabără ilegală de la periferia Timişoarei. Printre buruieni şi corturi improvizate, aşteaptă să-şi împlinească visul. Vor să ajungă în ţările bogate ale Europei, iar pentru asta sunt pregătiţi să plătească orice preţ.
Câmpul de la marginea Timişoarei este locul căruia aceşti refugiaţi din Siria şi Irak îi spun acum "acasă". Dintre cei 42 de imigranţi, 17 sunt copii - cel mai mic are numai un an. Trăiesc cu toţii în tabăra improvizată la doar 100 de metri distanţă de o secţie de Poliţie. Dorm direct pe jos, se joacă printre gunoaie, îndură frigul nopţii, mizeria şi chiar foamea. Totul - pentru un vis.
Au ajuns aici după un drum riscant, de mii de kilometri, fugind din calea războiului şi a sărăciei. Au fost repartizaţi în mai multe centre de refugiaţi din ţara noastră, dar, pentru ei, România nu e destinaţia finală. Ţintesc spre Vest şi stau sub cerul liber, ca să fie cât mai aproape de graniţă.
În această dimineaţă, poliţiştii şi jandarmii au făcut descinderi în tabăra lor. I-au luat la audieri şi îi vor trimite înapoi în centrele de unde au venit. Tabăra lor e focar de infecţie.
Criza refugiaţilor a început în anul 2015. De atunci, aproximativ 13 mii de persoane au murit sau au dispărut în încercarea disperată de a ajunge pe bătrânul continent. Europa este copleşită de numărul mare de imigranţi extracomunitari şi continuă să rămână divizată în privinţa acestei probleme. Multe dintre statele membre UE se opun repartizării refugiaţilor în Europa, pe motiv că trebuie să aloce sume prea mari.