Sophia, micuţa balerină care își dorește să ajungă pe marile scene ale lumii
Baletul este una dintre cele mai recomandate forme de mişcare şi educaţie artistică. Favorizează dezvoltarea motrică şi îi ajută pe cei mici să dobândească un echilibru de excepţie.
De Redactia Observator la 09.12.2019, 13:54Baletul este una dintre cele mai recomandate forme de mişcare şi educaţie artistică. Favorizează dezvoltarea motrică şi îi ajută pe cei mici să dobândească un echilibru de excepţie.
Dar dincolo de asta, dincolo de beneficiile pentru sănătate despre care am mai vorbit, baletul este şi un mod de viaţă care, încet, încet, se transformă în pasiune şi de acolo în carieră.
Şi avem exemplul unei copile de numai 12 ani, din Timişoara, care se visează pe cele mai scene ale lumii.
În timpul fiecărui antrenamentul, Sophia se transfigurează. Braţele şi picioarele execută, cu o precizie matematică, mişcările, în timp ce chipul capătă o expresivitate emoţionantă pentru cei 12 ani ai ei.
Pe poante stă de când avea şase ani. Şi tot de atunci a început să câştige mai toate concursurile la care a participat. Iar micuţa balerină are visuri de oameni mari.
Reporter: Unde te vezi tu este 10-15 ani?
Sophia Păduraru: Mi-aș dori sa fiu ca idolul meu Svetlana Zaharova, de la opera din Rusia, Balsoi. Și mi-ar plăcea sa fiu ca ea!
Acum, Sophia are şansa să înveţe de la cei mai buni. La vară merge la un stagiu în Sankt Petersburg.
Reporter: Unde o vedeți?
Mihaela Păduraru, mamă: Pe marile scene!
Pentru Sophia este o ofertă de nerefuzat. Pentru părinţii ei o provocare financiară uriaşă.
Mihaela Păduraru, mamă: Chiar dacă primeşte burse sau invitaţii de participare gratuite, noi ne plătim biletele de avion, cazarea. Este foarte greu, cheltuielile lunare se pot ridica şi la 1500 2000 de lei, dacă ne gândim la costul deplasărilor, taxelor de concurs, costume, produse de machiaj bune, pentru că nu poţi să rişti să îi dai produse proaste să facă acnee de la ele, nutriţia, partea de pregătire fizică.
Sigur neajunsurile sunt multe. Dar cu ambiţie şi perseverenţă, micile balerine ale României reuşesc să facă performanţă.
Reporter: Ce înseamnă sa fii balerina?
Mihai Alina: Copii fac antrenamente zilnic de minim doua ore în clasele mai mici, apoi acestea durează mult mai mult. Fac multe sacrificii, mulți își pierd copliaria.
Reporter: Ce te motiveaza sa mergi mai departe?
Sophia: Îmi imaginez ca sunt buna si niciodată nu ma las!