Provocare în cinstea eroilor de război: peste 800 de militari, sportivi şi amatori au alergat în Ştafeta Veteranilor Invictus
Ziua Armatei Române se apropie cu paşi repezi, la fel şi finalul ştafetei veteranilor Invictus. Trei echipe au alergat mai bine de 3.000 de kilometri, pe drumurile din ţară, şi se vor întâlni mâine, la Carei. Totul în cinstea eroilor militari, care s-au sacrificat pentru ţara noastră.
De Redactia Observator la 24.10.2022, 08:35Roşu, galben şi albastru. Aşa au fost denumite traseele, care însumează peste 3300 de kilometri, parcurşi cu bicicleta sau în pas alergător. O provocare grea, dar nu imposibilă pentru cei opt sute de militari, sportivi de performanţă sau amatori care au acceptat cu mândrie provocarea.
Slt. Ing. Marian Ilie, MapN: Şi-au propus să îndeplinească un vis, acela de a aduce o ştafetă tricoloră în alergare până la Carei ceea ce au şi reuşit.
Voluntar: Din 2014 sunt prezent în acest proiect. Pentru mine, ştafeta Invictus România este o chemare alături de eroi ai ţării, pe care îi onorăm astăzi, mâine şi chiar de 25 octombrie spunem că eroii nu mai au nevoie, ne au pe noi.
Alergător: Atunci când alergi pentru Invictus, nimic nu este prea greu
- Moment emoționant pentru viitorii militari români. Bobocii Şcolii Militare ''Traian Vuia'' au depus jurământul...
- Exercițiu militar pentru respingerea inamicilor care atacă ţărmul Mării Negre. Participă trupele speciale ale...
- Exerciţiu uriaş al Marinei Militare, la Gurile Dunării: e zona cel mai greu de protejat de pe întreg teritoriul...
La Oradea, cei ce au purtat ștafeta albastră şi au parcurs 120 de kilometri dinspre Arad au fost întâmpinaţi în ropote de aplauze.
Alergător: Atunci când alergi pentru Invictus, nimic nu este prea greu. Dacă ei pot să se sacrifice pentru România, 120 de kilometri nu înseamnă absolut nimic. Pot să spun că a fost destul de greu dar mă repet, gândindu-mă la sacrificiul pe care l-au făcut pentru noi militarii e un sacrificiu infirm.
Un moment de emoţie a fost şi pentru militarul care a adus cu mândrie ştafeta, dar şi pentru comandantul garnizoanei Oradea, care a preluat-o.
Dialog între militar şi comandant:
Domnule sublocotenent, iau în primire ştafeta traseului albastru, spre a o duce la Carei.
19 persoane, militari, voluntari sau sportivi de performanţă vor parcurge 109 kilometri până la Carei. Acolo, ștafetele din țară se vor întâlni pentru a reîntregi tricolorul.