Antena Meniu Search
x

Video Exercițiu militar pentru respingerea inamicilor care atacă ţărmul Mării Negre. Participă trupele speciale ale Marinei

La fiecare două zile, în această perioadă, în România e organizat câte un exerciţiu militar. E efectul războiului din Ucraina, purtat la doar câteva sute de kilometri de graniţele noastre. Specialiştii spun că litoralul Mării Negre e unul dintre punctele nevralgice, care pot fi atacate mai uşor. Trupele speciale ale marinei desfăşoară exerciţii aproape zilnic, împreună cu scafandrii şi piloţii detaşaţi pe fregatele româneşti. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 21.10.2022, 20:53

Vezi și

La aproape 15 minute de Constanţa, pe o insulă izolată, forţele de elită ale marinei militare se antrenează pentru un scenariu care pare din ce în ce mai previzibil. Respingerea inamicilor care atacă ţărmul Mării Negre.

Scafandri de incursiune şi cei de deminare participă la exerciţiu

Sunt vârful de lance al marinei militare. Câteva zeci de soldaţi sunt folosiţi pentru intervenţia în cazul unor misiuni punctuale, luări de ostatici, ocupări ale unor platforme petroliere sau ale malului Mării Negre. Totul este contra-cronometru. O parte dintre militari acţionează de pe mare.

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator:  Astfel de acţiunio de inserţie au loc în timpul operaţiunilor speciale ale Forţelor Navale Române. Un timp extrem de scurt de acţiune ale acestor luptători.

Unii sunt lansaţi din elicopter, iar alţii din avion, de la peste şase mii de metri altitudine. Obiectivul de astăzi al militarilor este cât se poate de clar. Câteva zeci de militari români fac parte în acest moment din trupele speciale ale marinei. Numărul lor va creşte în următorii doi ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Exercițiu militar pentru respingerea inamicilor care atacă ţărmul Mării Negre. Participă trupele speciale ale Marinei