Antena LIVE

Curs valutar

Apple a înregistrat cel mai mare profit trimestrial din istoria sa de 45 de ani. Giganții tech continuă să domine în pandemie

Apple a înregistrat cel mai mare profit din istoria sa de 45 de ani pentru trimestrul de primăvară, relatează Wall Street Journal. Apple a continuat o serie de câștiguri record pentru companiile de tehnologie chiar dacă pandemia continuă să frâneze economia globală.

De la 28.07.2021, 13:54
WhatsApp
Produse Apple Profimedia

De asemenea, părintele lui Google, Alphabet și Microsoft au anunțat și ele marți că profiturile lor trimestriale au excelat. Asta arată că pandemia care a schimbat viața și munca online a întărit unele dintre cele mai mari și mai bogate companii private din lume. Apple a obținut un profit de 21,7 miliarde de dolari în perioada de trei luni care s-a încheiat în iunie, în timp ce veniturile au crescut cu 36% comparativ cu anul trecut, la 81,4 miliarde de dolari, depășind așteptările.

Apple, aproape de cel mai bun an fiscal din istorie

Producătorul din Cupertino, California, este pe cale de a realiza cel mai bun an fiscal din istorie, cu un profit preconizat de 86 miliarde dolari pentru perioada de 12 luni care se încheie în septembrie, potrivit analiștilor.  Un astfel de rezultat ar fi cu 51% mai bun decât recordul de anul trecut. Acum un an analiștii preziceau ceea ce pare acum un profit slab de 11%.

„Acest trimestru a cunoscut un sentiment de optimism din ce în ce mai mare din partea consumatorilor din Statele Unite și din întreaga lume și ne-a dat speranțe reînnoite pentru un viitor mai bun și pentru tot ceea ce inovația poate face posibil”, a spus directorul executiv al Apple, Tim Cook. „Dar așa cum s-a demonstrat de mai multe ori în ultimele 18 luni, progresele înregistrate nu sunt garantate.”

Pe acelaşi subiect

Apple, Alphabet și Microsoft profit de  620 de milioane de dolari pe zi în ultimul trimestru

Alphabet, părintele lui Google, și-a dublat profitul trimestrial, la 18,5 miliarde de dolari, după ce pandemia a aruncat în aer cumpărăturile online, de la produse alimentare la streaming video.  Și Microsoft a înregistrat vânzări trimestriale record după ce a câștigat noi clienți în zona de cloud, platforma Teams de comunicare la locul de muncă și oferte de jocuri video. Gigantul software a declarat că veniturile au crescut cu 21%, la 46 miliarde de dolari. Venitul net a fost de 16,5 miliarde de dolari.

Cele trei companii, care au acum o valoare de piață de aproximativ 6 trilioane de dolari, au înregistrat un profit de aproximativ 57 de miliarde de dolari, sau aproximativ 620 de milioane de dolari pe zi, în ultimul trimestru.

Cât va continua creștere epică a giganților din tech

În ciuda rezultatelor record, acțiunile Apple au scăzut cu peste 2% în cursul tranzacționării după program, după ce compania a avertizat că rata sa de creștere nu va continua. Microsoft a scăzut, de asemenea, după ce afacerea sa cu jocuri video nu a reușit să țină ritmul pe care l-a stabilit anterior în timpul pandemiei, indiciu că investitorii sunt îngrijorați dacă companiile de tehnologie pot menține câștigurile anului trecut.

"Investitorii cred că vremurile bune vor încetini în curând. Este greu pentru investitori să creadă că această creștere epică va continua”, a declarat Gene Munster, partener administrativ la Loup Ventures, o firmă de capital de risc specializată în cercetare tehnologică.

​Vânzările de telefoane iPhone au crescut cu 50%

Investitorii au intrat în 2021 așteptând lucruri mari de la Apple, grație liniei de iPhone 12 și 5G-ului. Compania a depășit chiar și așteptările cele mai mari, beneficiind de două dezvoltări: primul iPhone din ultimii trei ani cu reale progrese tehnologice percepute de clienții mai vechi, convinși că merită o nouă achiziție și cererea accelerată de laptopuri și tablete iPad de către angajați și studenți blocați acasă în timpul pandemiei.

Vânzările de telefoane iPhone au crescut cu 50% la 39,6 miliarde de dolari în perioada aprilie-iunie, comparativ cu anul precedent. „Familia iPhone 12 continuă să se descurce incredibil de bine”, a declarat directorul financiar Luca Maestri într-un interviu.

În timp ce vânzările iPhone scad în mod tradițional în anul de după o mare lansare, entuziasmul generat de 5G ar putea ține până în anul fiscal 2022. Pentru anul care se încheie în septembrie, analiștii au prezis că veniturile totale generate de iPhone pentru Apple vor crește cu 36% față de anul fiscal 2020 și se vor menține aproximativ la același nivel în 2022 înainte de a scădea puțin în 2023.

Apple a reușit să evite întreruperile mari din cauza lipsei de microprocesoare care acum afectează industria tehnologică și pe cea auto. Dar, în aprilie, compania a avertizat că scăderea obișnuită a vânzărilor în al treilea trimestru comparativ cu al doilea trimestru va fi mai mare decât în ​​mod normal. La acea vreme, tendința a fost pusă în parte pe seama deficitului de cipuri. Au existat temeri că ar putea afecta vânzările cu până la 4 miliarde de dolari. Dar vânzările au scăzut cu 8,5% de la un trimestru la altul, adică puțin sub 3 miliarde de dolari. În anul fiscal 2019 vânzările au scăzut cu 7% de la trimestrul al doilea  la al treilea, comparativ cu o scădere de 13% în anul precedent. 

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

apple castiguri iphone microsoft pandemie profit vanzari
Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Peste ce a dat un instalator care făcea reparații într-o vilă. S-a...
Fanatik.ro
Publicat 21.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Ce se întâmplă cu toți pensionarii din România cu pensii mai mici de 3.000 de...
Gandul
Publicat 21.11.2024
Lasconi şi Simion, la podcastul comediantului „Micutzu”. „Îmi vine să vă...
Adevărul
Publicat 21.11.2024
Ce a transmis fiica Elenei Lasconi după apariția la dezbaterea prezidențială....
A1
Publicat 21.11.2024
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile...
CaTine
Publicat 21.11.2024
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la...
spynews.ro
Publicat 21.11.2024
Uluitor! Încă o țară merge la TAS împotriva României
GSP
Publicat 21.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți...
Useit
Publicat 19.11.2024
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redacţia.ro
Publicat 21.11.2024
Super-armele cerute insistent de Ucraina Occidentului și cum au influențat ele...
libertatea.ro
Publicat 21.11.2024
Coldplay a lansat videoclipul piesei „The Karate Kid”. Formația a colaborat...
ZU
Publicat 21.11.2024
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Hello taste
Publicat 21.11.2024
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
Deparinti
Publicat 21.11.2024
Problema numărul 1 a României, în viziunea lui Kelemen Hunor:...
ziare.com
Publicat 21.11.2024
Adamari López a împărtășit detalii picante din relația cu Toni Costa....
Happy
Publicat 21.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Medicool
Publicat 21.11.2024