Antena Meniu Search
x

Producătorul chinez Xiaomi a depășit Apple la vânzări de telefoane și se apropie de Samsung

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a fost al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din al doilea trimestru al anului, depășind Apple, arată un raport al companiei de consultanță Canalys, citat de CNBC.

de Redactia Observator

la 16.07.2021, 16:53

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a depășit Apple și se apropie de Samsung
Xiaomi - Profimedia

Xiaomi deține 17% din livrările globale de smartphone-uri, înaintea Apple, cu 14% și după Samsung, cu 19%. „Xiaomi își dezvoltă rapid afacerile de peste mări”, a declarat directorul de cercetare Canalys, Ben Stanton, într-un comunicat de presă, menționând că livrările au crescut cu 300% de la an la an în America Latină și cu 50% în Europa de Vest, potrivit Mediafax.

Producătorul chinez de smartphone-uri a înregistrat creșteri anuale de 83%, față de 15% în cazul Samsung și 1% în cazul Apple. Stanton spune că, pe de altă parte, telefoanele Xiaomi se adresează pieței de masă, având un preț mediu de vânzare cu 75% mai ieftin decât Apple.

Xiomi se apropie de Samsung

Însă compania cu sediul la Beijing încearcă acum să pătrundă pe piața high-end. La începutul acestui an a lansat Mi 11 Ultra, un smartphone premium care începe de la 928 de dolari. De asemenea, a lansat Mi Mix Fold, primul său telefon pliabil, la peste 1.500 de dolari.

Xiaomi a beneficiat de problemele Huawei, odată cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume. Sancțiunile SUA au privat compania chineză de consumabile critice, inclusiv software și cipuri, determinând scăderea vânzărilor sale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Tehnologie » Producătorul chinez Xiaomi a depășit Apple la vânzări de telefoane și se apropie de Samsung