Facebook, în mijlocul unui scandal fără precedent în cei 17 ani de existenţă. Peste 10.000 de documente interne, făcute publice
Cea mai mare reţea de socializare din lume se află în centrul unei furtuni mediatice fără precedent în cei 17 ani de existenţă. O fostă angajată a dat publicităţii 10.000 de documente interne ale Facebook, pline de secrete incomode. Reţeaua ar încuraja ura pentru a face bani.
De Redactia Observator la 27.10.2021, 20:37Este una dintre cele mai grave crize de imagine din istoria Facebook. 17 instituţii media americane au primit acces la 10 mii de documente cu detalii negre care ar sta în spatele succesului celei mai mari reţele sociale de pe planetă. Informaţiile vin de la o fostă angajată, Frances Haugen. În ultimele săptămâni, ea a depus mărturie atât în faţa Congresului american, cât şi a parlamentarilor de la Westminster: Facebook refuză să şteargă postările care instigă la ură şi violenţă precum şi informaţiile false. Pentru că traficul înseamnă bani.
"Este mai uşor să alimentezi furia oamenilor decât empatia şi compasiunea. Aşa că subvenţionam ura pe aceste platforme", a declarat Frances Haugen, fost angajat Facebook. Documentele puse la dispoziţie presei de fostul manager Facebook arată, printre altele, şi rolul jucat de reţeaua de socializare în polarizarea electoratului din Statele Unite. În noiembrie 2020, cenzorii nu ar fi acţionat ca să împiedice răspândirea zvonului că alegerile au fost furate.
O altă reţea administrată de Facebook, Instagram, ar fi extrem de nocivă sănătăţii psihice a adolescenţilor
La 2 luni distanţă după atacul de la Capitoliu, reţeaua a luat măsuri. I-a suspendat chiar contul lui Donald Trump, dar multe voci cred că ar fi putut preveni atacul. O altă reţea administrată de Facebook, Instagram, ar fi extrem de nocivă sănătăţii psihice a adolescenţilor. "Instagram este despre comparaţiile sociale şi ale aspectului fizic. Este despre stilul de viaţă al oamenilor. Şi de aceea este mai rău pentru copii", a mai spus Frances Haugen, fost angajat Facebook.
Mark Zuckerberg denunţă dezvăluirile fostei angajate şi spune că este un atac coordonat împotriva reţelei. Joi, el ar urma să anunţe o campanie de rebranduire a Facebook şi chiar un nou nume. Ieri, în faţa senatorilor americani au fost aduşi şi managerii Tik Tok, Youtube şi Snapchat, aplicaţiile favorite ale adolescenţilor. Democraţii şi republicanii sunt de acord că platformele de socializare trebuie reglementate pentru sănătatea societăţii. Rămane de văzut cum.