Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Lansare iPhone 16. Cât costă modelele iPhone 16, Pro şi Pro Max. Noi funcţionalităţi: Apple Intelligence şi Camera Control

Apple lansează seria iPhone 16, în cadrul celui mai evenimentul de anul acesta, denumit „It's Glowtime”. Noile modele de iPhone vor beneficia pentru prima dată de servicii AI, iar pentru prima dată în istorie companiei, evenimentul de lansare a fost organizat lunea, după decenii în care a fost susţinut vinerea.

de Aura Trif

la 10.09.2024 , 14:16

Lansare Iphone 16 LIVE TEXT

Update Iphone 16 ora 21:38: Există culori noi, cu o sticlă nouă care arată un pic diferit decât înainte. Acesta are un scut de sticlă-ceramică în față despre care Apple spune că este de 2 ori mai rezistent decât sticla găsită în orice alt smartphone. Se pare că iPhone 16 va utiliza tehnologia LTPO pentru o rată de reîmprospătare variabilă, astfel încât să sperăm că va obține o reîmprospătare de 120 Hz pe ecran. Va primi butonul de acțiune, la fel ca iPhone 15 Pro, așa cum s-a prezis. Și, de asemenea, noul Camera Control. Preţul iPhone 16 va porni de la 799 de dolari, iar Modelul 16 Plus de la 899 de dolari pentru, pentru memoria de 128 GB.

iPhone 15 a avut A16 Bionic. iPhone 15 Pro are A17 Pro. Familia iPhone 16 va începe cu chipset-ul Apple A18 în modelul de bază al telefonului iPhone 16. Vom avea o defalcare totală a tuturor nucleelor și a altor tehnologii din noul procesor Apple. 

Vezi și

iPhone 16 Pro şi Pro Max

Pe acelaşi subiect

iPhone 16 Pro va avea în interior un Apple A18 Pro, mai bun decât A18 din iPhone 16. Acesta va conţine noi tranzistori de 3 nm, cel mai mic proces utilizat pentru a crea un chipset mobil. Are un NPU cu 16 nuclee pentru funcții AI, desigur, și o lățime de bandă de memorie sporită. 

AI mai bun, de departe; grafică mai bună pentru jocuri și altele; și o procesare mai bună a imaginii camerei. Camera foto va folosi un senzor de 48MP. Toate cele trei camere sunt noi, spune Apple, și puteți utiliza noul buton Camera Control pentru a comuta între cele trei camere, transformându-l efectiv într-un buton de zoom. De asemenea, îl puteți utiliza pentru controale mai fine. Apple spune că obturatorul cu două trepte va apărea mai târziu în acest an într-o actualizare. Noul iPhone 16 Pro va putea filma în slow-motion la rezoluție 4K, la o rezoluție de 120 de cadre pe secundă. 

Modelul 16 Pro pornește de la 999 $, în timp ce Pro Max costă de la 1.119 $ în sus. Precomanda se deschide vineri. Telefoanele încep să fie livrate pe 20 septembrie.

Camera Control

Camera Control va fi butonul AI principal. Va fi un buton cu două trepte. Este la nivelul suprafeței și acoperit de un cristal de safir. Faceți clic o dată pentru a deschide camera, apoi din nou pentru a face o fotografie. 

Se pare că va oferi feedback și va acționa ca un buton, dar nu se va mișca de fapt. Acesta va se aprinde la o apăsare ușoară, care vă oferă o previzualizare curată cu focalizare. Puteți face mai mult decât doar să apăsați. Puteți glisa pentru a alege diferite controale, cum ar fi controlul adâncimii câmpului în stilul diafragmei. 

Această funcţionalitate vine şi la iPhone 16, nu doar la modelele Pro. Noul iPhone are o cameră principală de 48 MP și o cameră cu zoom 2X de 12 MP, iar cele două obiective vor lucra împreună pentru funcții macro și alte concepte combinate, cum ar fi fotografiile spațiale. Dacă veți investi în cele din urmă într-un Apple Vision Pro, acum iPhone 16 de bază va face fotografii care vor arăta mai realiste și mai spațiale. 

Apple Intelligence

AI-ul Apple va învăța de la tine și va crea modele pe baza informațiilor pe care le păstrezi pe dispozitivele tale. Acesta va crea limbaj, imagini și va lua măsuri în numele tău. Toate acestea se vor întâmpla pe iPhone-ul din buzunarul tău, până când nu se vor mai întâmpla. Atunci va utiliza Apple Cloud Compute, un serviciu protejat de procesare în cloud pentru funcțiile sale de inteligență artificială. 

Apple vorbește şi despre Genmoji și Image Playground, însă aceste funcții Apple Intelligence nu vor fi disponibile imediat la lansare. Apple Intelligence va fi, de asemenea, mai inteligent în ceea ce privește căutarea prin fotografiile și videoclipurile tale. Apple spune că va putea să sară la un anumit moment dintr-un videoclip pentru a găsi exact locul de care aveţi nevoie. După ce ați terminat căutarea fotografiilor, Apple Intelligence va putea să realizeze un videoclip bazat pe ceea ce ați văzut. 

Apple spune că Apple Intelligence îți va citi toate e-mailurile. Primul set de funcții Apple Intelligence se va lansa luna viitoare în limba engleză în SUA, apoi în engleză localizată pentru alte regiuni în decembrie. Acesta va fi gratuit. Mai multe informaţii vor apărea în lunile următoare.

Acum, iată o caracteristică care vine doar la iPhone 16. Inteligența vizuală și noul buton Camera Control. Trebuie doar să faceți clic și să țineți camera și să îndreptați iPhone-ul. Se pare că va folosi un AI multimodal pentru a vizualiza noua fotografie și pentru a vă oferi rezultate ale căutării și alte informații cu ceea ce vedeți. 

Căştile AirPods Pro 2, AirPods Max şi Airpods 4

Trei puncte au fost evidențiate pentru actualizările AirPods Pro 2: prevenirea, conștientizarea și asistența. Pentru prevenire, protecția auditivă va fi adăugată și activată implicit pentru reducerea pasivă a zgomotului, gestionată prin învățare automată. Pentru conștientizare, Apple adaugă un test auditiv „validat clinic” pe care proprietarii îl pot efectua în orice moment.

Și apoi, pentru asistență, se lansează funcții de asistență auditivă pentru cei ale căror teste auditive îi identifică ca beneficiind potențial de funcții de asistență auditivă. Apple susține că așteaptă aprobarea FDA pentru aceste funcții „în curând”, actualizările urmând să apară în iOS în toamnă.

O serie de actualizări au fost anunţate la AirPods Max în timpul evenimentului Apple, cu USB-C adăugat și o serie de culori noi care vin la căștile actualizate 20 septembrie pentru același preț de 549 $.

Update 20.34: Există un nou model de AirPods, între modelul Pro și modelul de bază AirPods 4. Noile AirPods au anulare activă a zgomotului, spre deosebire de AirPods 4. Acestea vor oferi, de asemenea, modul de transparență, care vă permite să auziți în timp ce ascultați, astfel încât să puteți evita să fiți lovit de traficul care vine din sens opus. De asemenea, veți beneficia de conștientizarea conversației. Aceste noi modele se numesc AirPods 4 Noise Cancelation și vor veni, de asemenea, cu o carcasă îmbunătățită care are un difuzor pentru o mai bună regăsire și încărcare wireless încorporată. 

Acum, pentru noile AirPods Max. Culori noi, și USB-C, dar se pare că nu există alte schimbări noi pentru AirPods Max. 

Update 20.31: Apple prezintă cel mai accesibil model, AirPods 4. Kate Bergeron, vicepreședinte al departamentului de inginerie hardware al Apple, spune mai multe despre noile căști. Forma s-a schimbat puțin la AirPods 4 pentru a fi mai confortabilă. În interior se află chipset-ul audio H2 de la Apple, care aduce o calitate audio mai bună cu o nouă arhitectură a difuzoarelor. AirPods 4 vor avea, de asemenea, audio spațial, aducând caracteristica Pro pentru mase. Veți putea, de asemenea, să interacționați prin gesturi. Puteți răspunde la Siri dând din cap sau scuturând din cap, da și nu. AirPods 4 pornesc de la 129 de dolari.

Apple Watch Series 10 şi Apple Watch Ultra 2

Ora 20:27: Apple Watch Ultra 2 primește un nou finisaj și o nouă bandă Hermes, dar nu hardware sau caracteristici noi pentru ceasul mare de scufundări al Apple. Acesta va beneficia de WatchOS 11, desigur, și vine acum într-un nou finisaj de titan negru.

Ora 20.20: Apple Watch Series 10 va porni de la 399 de dolari şi va ajunge până la 499 de dolari și va fi lansat pe 20 septembrie.

Ora 20.15: Noi funcții de somn pe Apple Watch Series 10. După cum s-a zvonit, Watch Series 10 va putea detecta apneea în somn, o premieră pentru Apple Watch. Apple spune că 80% dintre persoanele care au apnee în somn sunt nediagnosticate. Acesta va căuta tulburări de respirație și va analiza datele dvs. la fiecare treizeci de zile dacă vede semne consistente ale unei probleme de apnee în somn. 

Ora 20.10: Prima dată a fost anunțat noul Apple Watch, despre care Apple spune că vine cu un design complet nou. Este vorba despre Apple Watch Series 10, despre care compania spune că are cel mai mare ecran Apple Watch și cel mai subțire design de până acum. Jeff Williams, directorul de operațiuni al Apple, explică ce este nou pe Watch Series 10.

Noul Apple Watch Series 10 are un ecran care este cu 40% mai luminos atunci când este privit dintr-un anumit unghi, cu un nou ecran OLED cu unghi larg, primul de la Apple. Există o nouă culoare pentru Apple Watch Series 10, un negru care are un cadru din aluminiu. Noul ceas va veni, de asemenea, în aur roz și argintiu. Are doar 9,7 mm grosime, cu aproape 10% mai subțire decât Apple Watch Series 9. Apple Watch Series 10 menține o rezistență la apă de 50M, astfel încât să puteți face duș sau să vă scufundați cu ceasul. Se poate încărca mai repede, până la 50% încărcat în doar 8 minute.

Ora 20.00: Evenimentul de lansare al noilor modele de iPhone 16 a început şi poate fi urmărit online pe site-ul oficial Apple.

Seria de smartphone-uri iPhone 16 va fi prezentată oficial azi, 9 septembrie, de la ora 20:00. Apple a anunţat oficial organizarea evenimentului de lansare a noilor iPhone-uri, sub sloganul „It's Glowtime”. La fel ca în ultimii ani, evenimentul se desfăşoară în Steve Jobs Theater, din cadrul Apple Park, noul sediu al companiei, din Cupertino, California.

Seria iPhone 16, la fel ca generaţia anterioară, va fi compusă din patru modele, iar schimbările hardware nu vor fi unele fundamentale. Cu certitudine vor exista chipset-uri noi. Poate cea mai importantă noutate hardware va fi, dacă se confirmă informaţiile actuale, un buton dedicat camerei foto, cu un gest special pentru folosirea zoom-ului optic.

Din punct de vedere software, cea mai importantă noutate va fi Apple Intelligence - suita de facilităţi de AI, care fi implementată, începând cu această toamnă, nu doar pe iPhone, cu şi pe iPad şi Mac.

Care ar putea fi cele mai importante implementări pentru modelele de iPhone 16

Cu aceeaşi ocazie, este posibil ca Apple să prezintă şi alte produse, precum ceasurile Watch Series 10 şi două noi versiuni ale căştilor AirPods.

Bateriile modelelor de iPhone 16 ar putea fi înlocuibile, datorită normelor europene. În această vară au apărut zvonuri cu privire la faptul că Apple lucrează la baterii mai ușor de înlocuit pentru a se conforma regulilor europene. Apple are timp până în 2027 să se conformeze, dar am putea vedea primele etape ale unei mai bune reparabilități în serie începând cu iPhone 16, informează publicaţia de specialitate Gizomo.

Potrivit surselor, noul iPhone 16 va avea un ecran mai mare pentru modelul Pro dar, per total, noile telefoane nu vor fi foarte diferite de modelele de anul trecut. În schimb, dispozitivele de tip wearable care vor fi prezentate de Apple în data de 10 septembrie vor veni cu modificări importante. Astfel noile modele de ceasuri Apple Watch Series 10 vor fi mai subţiri şi vor avea ecrane mai mari, relatează Agerpres.

Versiuni îmbunătăţite ale căştilor AirPods

De asemenea, Apple va dezvălui noi versiuni de căşti AirPods. Pentru prima dată, compania va oferi opţiunea anulare activă a zgomotului pentru modelul AirPods din segmentul mid-level în timp ce modelul AirPods din segment entry-level va fi revizuit pentru prima dată după 2019.

Evenimentul de lansare este unul foarte important pentru Apple, care în ultimele trimestre s-a confruntat cu vânzări modeste de telefoane smartphones şi dispozitive de tip wearable. Faptul că noile iPhone 16 vor începe să se comercializeze în data de 20 septembrie, înseamnă că Apple va putea să includă o parte din veniturile generate din vânzarea acestor dispozitive în rezultatele pentru trimestrul curent, al patrulea trimestru al exerciţiului fiscal utilizat de Apple, când compania mizează pe faptul că vânzările sale vor creşte cu 5% în ritm anual. Însă cea mai mare a vânzărilor generate de noile dispozitive în trimestrul următor, care coincide cu sezonul sărbătorilor de sfârşit de an. Pentru această perioadă, analiştii prognozează pe faptul că veniturile Apple vor creşte cu 7%, până la 128,4 miliarde de dolari. 

Aura Trif Like
Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Tehnologie » Lansare iPhone 16. Cât costă modelele iPhone 16, Pro şi Pro Max. Noi funcţionalităţi: Apple Intelligence şi Camera Control