Prima rachetă făcută la imprimantă 3D nu a reușit să ajungă în spațiu, deși a prins viteza de 1.999 km/h
A treia lansare eşuată pentru prima rachetă imprimată 3D. Dispozitivul nu a reuşit să ajungă pe orbita Pământului, din cauza unei anomalii, ce s-a produs în timpul separării celei de-a doua trepte a acestui vehicul. Racheta ar trebui să ajungă în spaţiu şi să colecteze informaţii. Dar, înainte de toate, trebuie să reziste acestor zboruri spaţiale.
De Redactia Observator la 23.03.2023, 22:29Prima rachetă construită la imprimanta 3D nu a reușit să ajungă în spațiu. Totuși, în timpul testului, aceasta a depășit o etapă importantă privitoare la viteză, potrivit Reuters.
Racheta printată 3D realizată de Relativity Space a fost lansată în noaptea de miercuri spre joi. Vehiculul a trecut o etapă cheie a testului, demonstrând că are forță pentru a zbura. Totuși, nu a trecut partea a doua a testului și a eșuat atunci când trebuia să intre în spațiu.
Racheta Terran 1, cu o înălțime de 110 de metri, care este 85% fabricată din piese imprimate 3D, a fost lansată de pe o platformă de la baza din Cape Canaveral, Florida, transmite Mediafax.
Racheta făcută la imprimantă 3D a atins aproape 2.000 de kilometri pe oră
- Premieră mondială: O rachetă imprimată 3D va încerca să decoleze din SUA. A fost creată în 2 luni şi...
- Carnea vegetală, făcută la imprimantă 3D, ajunge oficial în UE. Din ce ingrediente este produsă
- Cum arată inima 3D realizată după imaginile obţinute prin CT de la un pacient. A fost printată în premieră...
La aproximativ 80 secunde de la lansare, la o altitudine de aproape 16 kilometri deasupra Oceanului Atlantic, racheta a atins viteza de 1.999 kilometri pe oră. Racheta nu a reușit să ajungă pe orbită din cauza problemelor tehnice.
„Deși nu am reușit să ajungem până la capăt astăzi, am adunat suficiente date pentru a arăta că este posibil să zbori cu rachete imprimate 3D”, a declarat Arwa Tizani Kelly, managerul programului.