Antena Meniu Search
x

Video Carnea vegetală, făcută la imprimantă 3D, ajunge oficial în UE. Din ce ingrediente este produsă

Europenii vor avea o nouă opţiune alimentară. Carnea vegetală creată cu ajutorul unei imprimante 3D va ajunge în magazinele şi restaurantele din Franţa după ce o companie israeliană a semnat un contract cu mai mulţi distribuitori din Europa. De anul viitor, acest tip de carne ar urma să ajungă, printre altele, şi în Italia, Grecia sau Suedia. 

de Redactia Observator

la 22.10.2022, 21:29

Vezi și

Proteină din soia, mazăre şi năut, sfeclă şi cocos. E reţeta pentru carne scoasă la imprimantă. Cu ajutorul imprimantei 3D, în doar o oră se poate face şase kilograme şi jumătate de carne din vegetale. Industria e încă la început, dar are perspective. 

Anya Eldan, Autoritatea pentru Inovație: Creşte exponenţial, mai ales proteina alternativă, care este sectorul şi cel mai mare şi cu cea mai rapidă creştere. 

Iar unde este cerere, este şi o ofertă. Specialiştii estimează că industria cărnii vegetale ar urma să valoreze 155 de miliarde de dolari până în 2027. 

Rachel Vizman, companie alimentară: În ceea ce priveşte preţurile, ar trebui să fie mai ieftină pe termen lung.

Pe acelaşi subiect

Din Israel până la nivel global mai este doar un pas pentru carnea vegetală

Există deja un parteneriat cu un start-up din Monaco pentru a începe distribuţia de carne printată şi în Europa. Carnea este produsă atât în Tel Aviv, cât şi la o fabrică din Olanda. Asta înseamnă că produsele din carne vor ajunge în magazinele şi în restaurantele din Franţa chiar de luna aceasta. 

Rachel Vizman, companie alimentară: Segmentul cărnii vegetale reprezintă în jur de 1% din industria cărnii, dar se estimează că în mai puţin de 10 ani va ocupa 10% dn industria cărnii. 

Carnea produsă la imprimantă este deja vândută în Marea Britanie, Germania şi Olanda. Un kilogram poate ajunge şi la 40 de dolari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Carnea vegetală, făcută la imprimantă 3D, ajunge oficial în UE. Din ce ingrediente este produsă