Soluții moderne pentru protejarea mediului, la Conferința EnergEN 2018
România a devenit, pentru trei zile, gazda celui mai important eveniment dedicat cercetării şi inovării in domeniul criogenarii şi al noilor tehnologii de protejare a mediului înconjurător. Importanţi oameni de ştiinţă din România şi din lume s-au reunit la Băile Govora.
De Redactia Observator la 25.10.2018, 10:46România a devenit, pentru trei zile, gazda celui mai important eveniment dedicat cercetării şi inovării in domeniul criogenarii şi al noilor tehnologii de protejare a mediului înconjurător. Importanţi oameni de ştiinţă din România şi din lume s-au reunit la Băile Govora în cadrul unei conferinţe internaţionale. Evenimentul a fost organizat de Institutul Naţional de Cercetare, Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice din Râmnicu Vâlcea, în parteneriat cu Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.
Cele mai noi proiecte și metode de protejare a mediului înconjurător au fost prezentate la Conferința EnergEN 2018, la care participă sute de oameni de știință din peste 16 țări.
Prof. Dr. Ashok Vaseashta, Marshall University, Huntington, SUA: Prezentarea mea vorbește despre poluare, care este impactul asupra sănătății, cum are legătură cu noi toți.
Noile tehnologii ecologice de realizare a bateriilor electrice, prin crearea unor componente "verzi", a fost o altă temă de discutie
Dr. Norbert Wagner, Centrul German de Aerospațiu, Stuttgart, Germania: Când încărcăm și descărcăm bateria, și curentul pe care îl băgăm în baterie trebuie sa îl producem cumva și compoziția bateriei nu are voie sa fie poluantă, trebuie sa luăm materiale care sa nu polueze și în cadrul producției de baterii trebuie sa avem grijă să nu folosim materiale toxice sau explozive.
Începând din acest an, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, prin Senatul Științific, s-a alăturat cercetării și inovării internaționale, printr-un parteneriat științific cu singurul Institut Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice din România, care se află la Râmnicu Vâlcea.
Mihai Varlam Director ICSI Râmnicu Vâlcea: Fundația Dan Voiculescu este interesată și din punct de vedere științific, în câteva topici, gen criogenia. Din acest motiv, cel puțin pentru criogenie, încercăm să creștem acest parteneriat, printr-un anumit suport pe care Fundația Dan Voiculescu îl poate da Criogeniei.
Evenimentul științific internațional New Cryogenic and Istope Tehnologies for Energy and Environment se află la cea de a 22-a ediție.