Izvor de sănătate într-un mic orăşel subteran din România: ''Fetiţa avea probleme cu alergiile, este al 5-lea an în care venim''
Sătui de agitaţia urbană, mii de turişti au profitat de vacanţa copiilor şi s-au refugiat într-un mic orăşel subteran. Vorbim despre Salina Praid din Harghita, un izvor de sănătate atât pentru cei mici, cât şi pentru adulţi.
De Redactia Observator la 29.10.2022, 12:09Cu bagajele în mână şi curioşi să ajungă în inima muntelui de sare, turiştii au aşteptat cu nerăbdare un loc în autocar.
Constantin Levente, coordonator turistic: Avem turişti în fiecare zi. Zilnic, între 4 mii, 4 mii şapte sute de turişti avem.
Nerăbdarea e uşor de înţeles când vine vorba de Salina Praid. Turiştii fac cunoştinţă cu microclimatul salin numai după ce trec printr-un tunel lung de 1500 de metri şi coboară sute de trepte abrupte. Părinţii cunosc beneficiile acestei terapii şi nu ezită să îi aducă şi pe cei mici.
''Bine, chiar bine. Eu aveam probleme cu fetiţa la alergii şi este al 5-lea an în care venim şi chiar e bine.''
Izvor de sănătate pentru copii şi părinţi
Pe lângă efectele terapeutice, vizita în salină poate fi şi distractivă.
Constantin Levente, coordonator turistic: Mese cu acces la internet, au Club Aventura, unde se pot căţăra părinţii şi copiii. Avem mese de ping pong, magazin suvenir...şi la ieşire au şi un restaurant unde se poate mânca. Felul doi, felul unul.. de toate.
''Suntem în vacanţă, şi noi şi copilul şi fetiţa şi ne place foarte mult pentru că este şi spaţiu de joacă. Îmbinăm şi sănătatea cu joaca.''
''Facem sport. Jucăm tenis de masă cu mingea, aşa.''
Orașul subteran destinat turiștilor se întinde pe 1.300 de metri pătrați şi beneficiază de temperaturi relativ constante, între 14 şi 16 grade Celsius, tot timpul anului.