Antena Meniu Search
x

Video Locul din România unde turiştii se ascund de caniculă. Temperatura nu depăşeşte 12 - 13 grade Celsius

Căldura sufocantă din oraşe îi face pe foarte mulţi români să caute destinaţii de weekend ceva mai răcoroase. Aşa se face că Salina Turda a fost vizitată, doar într-o zi de weekend, de mii de turişti veniţi din toate colţurile ţării. La zeci de metri sub pământ, temperatura nu depăşeşte 12-13 grade Celsius nici când afară este caniculă. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 08.08.2022, 14:53

Vezi și

Ca un furnicar. Aşa au arătat ieri galeriile salinei Turda. Cu toate că este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din ţară, numărul mare de turişti care au venit în aceasta periodă i-a uimit chiar şi pe angajaţii salinei.

''E spectaculos. Ne place ceea ce vedem aici. Nu ne aşteptam. La Slanic Prahova am fost, dar aici nu am fost niciodată. Este minunat!''

Locul din România unde turiştii se ascund de caniculă

Deşi afară erau 33 de grade Celsius, în subteran erau doar 12, spre bucuria turiştilor, care fugeau tocmai de caniculă. S-a stat la rând la lift şi la roata panoramică, dar nimeni nu s-a suparat. 

Pe acelaşi subiect

''Suntem de la munte, suntem obişnuiţi cu vremea răcoroasă.''

''A fost foarte frumos. Am fost foarte impresionată. Suntem de la Suceava şi mă bucur că am ajuns aici.''

''Este prima dată când am venit. Nu ne-am luat nimic pe noi, dar imediat ajungem sus.''

Până în mina principală - Rudolf, la 80 de metri sub pamant, turiştii pot coborî cu liftul sau pe cele 172 de trepte, echivalentul a 13 etaje. Mai jos, însă, totul devine şi mai spectaculos, dar şi mai răcoros. Atracţia principală a Salinei o reprezintă un lac aflat aflat la 113 m în subteran. Nivelul apei ajunge până la 8 metri, dar salinitatea este extrem de ridicată, astfel că dacă am cădea din barcă, am pluti fără vesta de salvare. Temperatura apei, însă, nu depăşeşte 6 grade Celsius.

Salina Turda este deschisa zilnic între orele 9-19, iar în werkend, preţul unui bilet de intrare este de 60 lei pentru adulţi. Pensionarii, elevii şi studenţii plătesc doar jumătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » Locul din România unde turiştii se ascund de caniculă. Temperatura nu depăşeşte 12 - 13 grade Celsius