Sezonul de schi s-a deschis oficial la Sinaia: "Condiţiile sunt excelente". Cât costă un skipass pentru o zi
Verde la sporturile albe! Cu mare întârziere, sezonul de schi a început astăzi la Sinaia. În ultimele zile a nins mult, iar zăpada are peste un sfert de metru. Zilele de weekend se anunţă însorite şi cu temperaturi perfecte de schiat.
De Claudiu Loghin la 13.01.2023, 21:15Mai bine mai târziu decât niciodată. Dacă în anii trecuţi sezonul de schi era în toi în decembrie, 10 din cele 22 de pârtii de pe domeniul schiabil Sinaia s-au deschis azi. Tot astăzi a fost inaugurat şi un nou telescaun, în Valea Dorului. Schiorii s-au bucurat de o zi senină şi fără vânt - au putut să facă ture până au obosit.
Turist: Am venit pentru o primă zi de schi din sezonul ăsta.
Turist: Condiţiile sunt excelente, noul telescaun îşi face treaba cu brio.
În timp ce pârtiile au fost pline, alţi turişti au admirat peisajul, s-au bucurat de plimbări în aerul curat de la cota 2000 şi au făcut fotografii...de colecţie.
- Sezonul de schi, deschis la Sinaia. Turiștii au la dispoziție șase pârtii pentru sporturile de iarnă
- Zeci de staţiuni montane din Europa şi-au oprit activitatea din lipsa zăpezii. Temperaturile ridicate au anulat...
- "Săracii vin şi pleacă dezamăgiţi". Turiştii, păcăliţi de fulgii de nea căzuţi dimineaţă: ninsoarea s-a...
Turist: E superb, noi încercăm mereu să stăm pe lângă pârtii, să fie cât mai puţină lume.
Care este tariful unui skipass de o zi
Un skipass de o zi, pentru adulţi, cost 210 lei în timpul săptămânii şi 230 de lei în weekend. Copiii plătesc 135 respectiv 150 lei, iar urcarea până la cota 2.000 costă 95 de lei. Iar de săptămâna viitoare, turiştii vor avea parte de o supriză.
Vlad Oprea, primar Sinaia: Vom avea o cartelă unică pe toate instalaţiile de transport pe cablu. Cei care vin la schi se pot urca ori cu gondola ori cu telecabina din centrul oraşului fără niciun fel de probleme.
Zăpada are acum peste 30 de centimetri la Sinaia - Cota 2.000. Cel mai mare strat este însă la Bâlea Lac, 80 de centimetri, şi la Vârful Omu, 65 de centimetri.
De altfel, în Bucegi a fost suprins astăzi şi un fenomen extrem de rar - Gloria se formează când umbra unei persoane se proiectează pe un nor sau zonă cu ceață, astfel încât silueta pare să fie înconjurată de un cerc luminos.