Antena Meniu Search
x

Video "Săracii vin şi pleacă dezamăgiţi". Turiştii, păcăliţi de fulgii de nea căzuţi dimineaţă: ninsoarea s-a transformat în lapoviţă

Au mai scăzut temperaturile de primăvară, ba chiar a fulguit azi în zonele montane. Zăpada aşteptată cu nerăbdare de iubitorii sporturilor de iarnă nu a venit însă, căci ninsoarea s-a transformat rapid în lapoviţă. Pe Valea Prahovei, toată lumea s-a înghesuit pe cele 4 pârtii din Azuga.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 07.01.2023, 20:19

Vezi și

La Rânca a început să ningă ca în poveşti de dimineaţă, dar la scurt timp fulgii s-au oprit. Aşa a fost şi pe Valea Prahovei, unde pe măsură ce vremea s-a încălzit, a început să plouă, spre supărarea turiştilor. "Cum să fie, când ninge, când plouă, când deloc. Atmosfera e plăcută, nu e frig. Păi încurcă vremea, săracii turişti vin şi pleacă dezamăgiţi", a declarat Lazsadi Csaba, instructor schi.

"Îmi pare rău că am venit aici şi nu văd zăpadă. Am venit de la Moldova pentru a face ski pentru că îmi place mult, dar aici sunt 100 de metir şi nu îmi place mult", spune un turist din Republica Moldova. Singura pârtie din Poiana Braşov pe care oaspeţii se pot bucura de sporturile de iarnă  are o lungime de aproximativ 250 de metri şi e amenajată cu zăpadă artificială. În centrul țării, singurele pârtii deschise mai sunt la Azuga și Moeciu.

Mai norocoşi, însă, au fost cei care au ajuns la ,,polul nord,, al României, la Harghita băi. Acolo, stratul de zăpadă de 15 centrimetri este perfect pentru o primă ieşire cu saniile trase de câini. "Am aşteptat foarte mult. Câinii deja erau..nu mai aveau stare. Frig era, aproape de zero grade, dar ei nu înţelegeau de ce nu tragem, de ce nu ieşim în natură", a declarat Parajdi Zoltan -  proprietar câini. Potrivit meteorologilor, temperaturile rămân în continuare peste cele normale perioadei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » "Săracii vin şi pleacă dezamăgiţi". Turiştii, păcăliţi de fulgii de nea căzuţi dimineaţă: ninsoarea s-a transformat în lapoviţă