Vremea de mâine 14 iulie 2023. Vești bune de la meteorologi. Valul de căldură se va domoli
Vremea de mâine 14 iulie 2023 în România. În intervalul 13-14 iulie 2023 valul de căldură se va intensifica în jumătatea de sud a teritoriului, unde va fi caniculă şi disconfort termic deosebit de accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să depăşească pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 37 de grade, izolat mai ridicate în sudul Câmpiei Române şi în sudul Banatului unde se vor atinge valori în general de 38...40 de grade.
De Redactia Observator la 13.07.2023, 15:28- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Vineri valul de căldură se va pondera, totuşi în Câmpia Română, în Lunca Dunării şi în cea mai mare parte a Dobrogei va fi în continuare caniculă şi disconfort termic ridicat, în aceste zone urmând a se înregistra maxime de 34...38 de grade şi valori ale indicelui temperatură-umezeală (ITU) în jurul pragului critic de 80 de unităţi.
În restul ţării, disconfortul va diminua semnificativ, în condiţiile în care maximele temperaturii aerului vor fi cuprinse între 25 şi 33 de grade. Pe parcursul zilei, în zonele montane şi submontane şi pe alocuri în nordul, nord-estul şi în centrul ţării, vor fi înnorări temporare şi averse care pe arii restrânse vor fi mai însemnate cantitativ (peste 20...25 l/mp) şi pot fi însoţite de descărcări electrice. Izolat vor fi posibile căderi de grindină.
În restul teritoriului, va predomina cerul degajat şi doar izolat, pentru perioade scurte, vor fi posibile înnorări şi fenomene de instabilitate atmosferică. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă (cu viteze mai mari în Carpaţii de Curbură şi estul Carpaţilor Meridionali) şi în Moldova, dar local şi în sudul şi centrul teritoriului. Minimele termice se vor situa între 10...11 grade în zonele depresionare şi 22...23 de grade pe litoral.
Prognoza meteo București vineri 14 iulie 2023
- Este cea mai fierbinte zi de la începutul verii. Temperaturi de peste 53 de grade Celsius la soare, în București
- Aproape jumătate de țară, sub avertizare cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii. Cod galben de...
- 23 de județe și București, sub avertizare cod galben în următoarele patru zile. ANM anunță temperaturi...
Valul de căldură se va mai pondera, totuşi va fi în continuare vreme caniculară şi disconfort termic accentuat; temperatura maximă se va situa în jurul a 37 de grade, cea minimă nu va coborî sub 20...21 de grade şi după-amiaza indicele temperatură-umezeala (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.
În mare parte a intervalului va predomina cerul degajat, dar pentru scurt timp, în orele serii vor fi posibile dezvoltări noroase convective, oraje şi averse slabe. Vântul va sufla în general moderat.
Vremea de mâine la munte și pe litoral
Vremea la munte: Temperaturile vor marca o scădere faţă de ziua precedentă. Pe parcursul zilei, vor fi înnorări temporare şi averse care pe arii restrânse vor fi mai însemnate cantitativ (peste 20...25 l/mp) şi pot fi însoţite de descărcări electrice. Izolat vor fi posibile căderi de grindină. Noaptea, va predomina cerul degajat şi doar izolat, pentru perioade scurte, vor fi posibile înnorări şi fenomene de instabilitate atmosferică. Vântul va avea intensificări în zona înaltă (cu viteze mai mari în Carpaţii de Curbură şi estul Carpaţilor Meridionali).
Vremea pe litoral: Temperaturile vor marca o scădere faţă de ziua precedentă. Pe parcursul zilei, vor fi înnorări temporare şi averse care pe arii restrânse vor fi mai însemnate cantitativ (peste 20...25 l/mp) şi pot fi însoţite de descărcări electrice. Izolat vor fi posibile căderi de grindină. Noaptea, va predomina cerul degajat şi doar izolat, pentru perioade scurte, vor fi posibile înnorări şi fenomene de instabilitate atmosferică. Vântul va avea intensificări în zona înaltă (cu viteze mai mari în Carpaţii de Curbură şi estul Carpaţilor Meridionali).