Antena Meniu Search
x

Video Este cea mai fierbinte zi de la începutul verii. Temperaturi de peste 53 de grade Celsius la soare, în București

Dacă până acum am avut parte de perioade cu temperaturi mari, astăzi avem chiar temperaturi extreme. Este cea mai fierbinte zi de când a început vara, aşa că aveţi mare grijă cum vă adăpostiţi de caniculă şi în ce măsură vă hidrataţi. Medicii recomandă să nu ieşim din case până după ora 17, dacă nu este nevoie. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 13.07.2023, 14:21

Vezi și

În aceast moment, sunt 34 de grade Celsius la umbră, în Capitală, iar la soare resimțim 40 de grade Celsius. Astăzi, în București, temperatura maximă va fi atinsă în jurul orei 16.00, când valoarea în termometre va fi de 40 de grade la umbră și aproape 50 la soare.

Disconfortul termic este extrem de accentuat în Capitală, aerul este irespirabil, iar, din cauza solului, care este extrem de fierbinte, resimțit temperaturi foarte mari.

Temperaturi de peste 53 de grade la soare, în București

La umbră, temperatura asfaltului ajunge la peste 43 de grade Celsius, iar la soare avem peste 53 de grade Celsius. Nu a mai fost atât de cald în București de foarte mult timp. De altfel, a fost emis și un cod portocaliu de caniculă pentru Capitală, valabil până diseară, la ora 21.00.

Și ieri a fost cald în Capitală, dar nu am avut parte de temperaturi atât de ridicate. Chiar și așa, la serviciul de ambulanță au fost peste 700 de apeluri care semnalau oameni leșinați, deshidratați. Canicula ne va aduce în zilele următoare furtuni și vijelii ce vor fi, pe alocuri, extrem de violente. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » Este cea mai fierbinte zi de la începutul verii. Temperaturi de peste 53 de grade Celsius la soare, în București