Antena Meniu Search
x
LIVE

Aproape jumătate de țară, sub avertizare cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii. Cod galben de vreme severă în alte 14 județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, două avertizări de vreme severă. Astfel, de la ora 15.00 până vineri dimineață este valabilă o alertă cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii în 17 județe. De asemenea, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică, emisă pentru alte 14 județe, este a intrat în vigoare la ora 10.00. 

De Redactia Observator la 13.07.2023, 15:00
Vezi și

Meteorologii au emis joi o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică valabilă în 17 județe și o avertizare cod galben pentru alte 14 județe.

Sunt vizate județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Alba, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Sibiu, Harghita, Suceava, Neamț, Botoșani și Iași. În aceste zone vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70-90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/mp și izolat peste 50-60 l/mp). Avertizarea este în vigoare de joi de la ora 15.00 până vineri la ora 8.00.

Cod galben de ploi, grindină și vijelii în alte 14 județe

Pe acelaşi subiect

O altă avertizare cod galben de căldură vizează județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Brașov, Prahova, Covasna, Buzău, Vrancea, Galați, Bacău și Vaslui.

Aici, instabilitatea atmosferică temporar accentuată se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale în general de 55-70 km/h), vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat peste 30-40 l/mp).

Avertizarea este în vigoare de joi de la ora 10.00 până vineri la ora 10.00, potrivit ANM

Cod portocaliu de caniculă în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu pentru ziua de joi. În Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei valul de căldură și canicula se vor intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 38-40 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 24 de grade, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. 

O avertizare cod galben de căldură este valabilă până duminică în județele Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău și Vaslui.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Aproape jumătate de țară, sub avertizare cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii. Cod galben de vreme severă în alte 14 județe