Antena Meniu Search
x

23 de județe și București, sub avertizare cod galben în următoarele patru zile. ANM anunță temperaturi extreme, de peste 40 de grade Celsius

Mai bine de jumătate de țară a intrat, de astăzi, sub avertizare cod galben de caniculă. Astfel, în Capitală și 23 de județe meteorologii anunță val de căldură și disconfort termic ridicat până duminică, 16 iulie. Potrivit ANM, nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime de 18-22 de grade Celsius.

de Redactia Observator

la 13.07.2023, 13:35

Vezi și

Valul de căldură se extinde de joi în cea mai mare parte a țării, anunță meteorologii. În sudul Câmpiei Române și în sudul Banatului, maximele vor ajunge la 40 de grade Celsius.

Cod galben de caniculă în București și 23 de județe

Astfel, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, joi, valul de căldură se va extinde și va intensifica în cea mai mare parte a țării, iar vineri, sâmbătă și duminică va persista îndeosebi în regiunile sudice. Disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Pe acelaşi subiect

Temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar în după-amiaza zilei de joi în sudul Câmpiei Române și sudul Banatului se vor atinge valori în general de 38-40 de grade. Nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime de 18-22 de grade Celsius.

Valul de căldură va persista și săptămâna viitoare.

13 iulie, cea mai fierbinte zi

Joi, 13 iulie, se anunţă cea mai fierbinte zi de la începutul anului. Temperaturile ar putea depăşi 42 de grade Celsius la soare în sudul ţării. Ieri, cea mai mare temperatură resimţită a fost 41 de grade Celsius, la Calafat, iar cea mai mică, 38, la Bucureşti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » 23 de județe și București, sub avertizare cod galben în următoarele patru zile. ANM anunță temperaturi extreme, de peste 40 de grade Celsius