Antena Meniu Search
x

Veste pentru şoferi. Maşinile englezeşti cu volan pe dreapta ar putea să nu mai fie înmatriculate în România

De anul viitor ne-am putea lua adio de la maşinile englezeşti cu volan pe dreapta. Acestea ar putea să nu mai fie înmatriculate în ţara noastră dacă perioada de tranziţie dintre Regatul Unit al Marii Britanii şi Uniunea Europeană, în contextul Brexit, nu va fi prelungită.

Valentin Stan
de Valentin Stan

la 15.07.2020, 15:27

Vezi și
  • Dispariția mașinilor cu volan pe dreapta ar fi un lucru bun, spun polițiștii.
  • 90% din accidentele în care au fost implicate mașini cu volanul pe dreapta au fost cauzate chiar de șoferii acestora.

De anul viitor, dacă perioada de tranziție dintre UK și UE nu va fi prelungita, atunci ne putem lua adio de la mașinile cu volan pe dreapta înmatriculate în România. Vorbim despre zeci de mii de mașini care sunt aduse în fiecare an din Anglia. 

Cei care au mașinile deja înmatriculate nu vor fi afectați de modificările RAR, însă din 2021 cei care vor sa își înmatriculeze o astfel de mașină vor trebui sa mute volanul pe partea stânga și sa schimbe farurile.

Asta înseamnă mai multi bani pentru service urile care schimba postul de conducere. Problema este ca nu toate respecta normele asa ca RAR anunță controale.

Dispariția mașinilor cu volan pe dreapta ar fi un lucru bun, spun polițiștii care au ajuns la concluzia ca 90% din accidentele în care au fost implicate mașini cu volanul pe dreapta au fost cauzate chiar de șoferii acestora.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri Auto » Veste pentru şoferi. Maşinile englezeşti cu volan pe dreapta ar putea să nu mai fie înmatriculate în România