Antena Meniu Search
x

Video Au crescut preţurile carburanţilor. Cât costă acum să ne facem plinul şi ce avertizează economiştii

Plătim mai mult ori de câte ori mergem cu maşina. Preţurile carburanţilor au tot crescut în ultima perioadă, asa că am ajuns să dăm pentru un plin chiar şi zeci de lei în plus, în comparaţie cu anul trecut. Una dintre principalele cauze e relaxarea restricțiilor, care a crescut mobilitatea şi a făcut ca cererea de benzină și motorină să fie mai mare. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 15.06.2021, 14:17

Vezi și

Au crescut foarte mult preţurile la benzină, dar şi la motorină. Un litru de benzină, numai în ultima lună s-a scumpit cu 1.3%, iar unul de motorină cu 2.4%. În prezent, dăm pentru un litru de benzină 5,63 de bani, iar pentru unul de motorină 5,59 de bani. Asta în condiţiile în care în iunie 2020 de exemplu, plăteam pentru un litru de benzină 4,37 de bani, iar pentru un litru de motorină 4,55 de bani.

Cât ne costă un plin de 50 de litri

Ei bine, acum ajungem să plătim pentru un plin de benzină 281 de lei, iar pentru unul de motorină 279 de lei, mult mai mult faţă de cât plăteam în iunie 2020. Atunci dădeam pentru un plin de benzină 218 lei, iar pentru un plin de motorinp 227 de lei.

Care ar fi motivul pentru care au crescut atât de mult preţurile? În primul rând relaxarea restricţiilor, sunt tot mai mulţi cei care merg cu maşina, aşa că cererea de combustibil este una mai mare, de aici şi companiile petroliere au vrut să profite aşa că au mărit preţurile. Economiştii avertizează şi spun că toate aceste creşteri de preţuri evident vor duce la alte scumpiri, la produse, dar şi la alte servicii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri Auto » Au crescut preţurile carburanţilor. Cât costă acum să ne facem plinul şi ce avertizează economiştii