Antena Meniu Search
x

Podul fără balustradă din comuna Racova, un pericol pentru şoferi. Autorităţile au impus doar o limită de viteză

Podurile şi autostrăzile din România ori se surpă, ori se degradează de la o zi la alta! Şi nimeni nu face nimic aşa cum trebuie. Lucrările se rezumă la cârpit, aşa cum se întâmplă şi în cazul unui pod din comuna băcăuană Racova.

De Redactia Observator la 09.04.2019, 17:18
Vezi și

Podurile şi autostrăzile din România ori se surpă, ori se degradează de la o zi la alta! Şi nimeni nu face nimic aşa cum trebuie. Lucrările se rezumă la cârpit, aşa cum se întâmplă şi în cazul unui pod din comuna băcăuană Racova. Mai grav, în urmă cu patru ani, podul a rămas şi fără balustradă. Însă autorităţile au decis că singurul lucru care trebuie făcut este să impună o limită de viteză.

Podul din comuna Racova leagă oraşul Bacău de Piatra Neamţ şi de zona Ardealului. În urmă cu patru ani, balustrada podului a cedat. Şi de atunci este la fel: lipsă. În plus, bucăţile care au mai rămas încep să se degradeze de la o zi la alta. 

Singurele lucrări au constat în anumite asfaltarea unor gropi. Chiar şi aşa, şoferii trec în fiecare zi cu teamă prin zonă. La fel şi localnicii care circulă cu bicicleta sau căruţele.

Ultima verificare a celor de la CNAIR a fost făcută anul trecut, iar în urma expertizei au instituit restricţie de viteză de 30 km/h.

Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: Acest pod nu are probleme de stabilitate, de infrastructură, tocmai de aceea nici nu am instituit acolo restricţie de tonaj. Deci structura podului în sine este solidă, este stabilă, dar are această problemă cu una din balustrade.

Podul a fost construit în anul 1960 de Hidroelectrica, atunci când a fost construit şi barajul. Iar imediat după Revoluţie a intrat în Administraţia celor de la Drumuri şi Poduri. Anul acesta este programată documentaţia de avizare a lucrărilor şi scoaterea la licitaţie pentru repararea podului. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri Auto » Podul fără balustradă din comuna Racova, un pericol pentru şoferi. Autorităţile au impus doar o limită de viteză