Antena Meniu Search
x

Bariere defecte la cea mai aglomerată trecere de cale ferată din Bucureşti. Haos printre şoferi

Un nou incident la o trecere de cale ferată a pus sute de oameni în pericol! Barierele s-au defectat, pe cea mai circulată şosea din nordul Capitalei, iar un şofer a filmat cum trenul trece chiar prin faţa coloanei de maşini. Totul, după ce un autoturism a agăţat mecanismul de semnalizare.

Vezi și

Un nou incident la o trecere de cale ferată a pus sute de oameni în pericol! Barierele s-au defectat, pe cea mai circulată şosea din nordul Capitalei, iar un şofer a filmat cum trenul trece chiar prin faţa coloanei de maşini. Totul, după ce un autoturism a agăţat mecanismul de semnalizare.

La cea mai aglomerată trecere peste calea ferată din Bucureşti, bariera se lasă abia când trenul este în dreptul şoferilor. Atenţionat de luminile unei maşini de poliţie, mecanicul de locomotivă încetineşte, anticipând pericolul. Imaginile au fost filmate de un martor, după ce sistemul de avertizare s-a stricat.

În jurul orei 20.30, semnalele luminoase au anuntat trecerea trenului. Din cauza aglomeratiei, mai multe autoturisme au fost surprinse intre bariere. Soferii au incercat sa treaca in zona de siguranta, dar unul dintre ei a lovit bariera si a defectat intreaga instalaţie.  

A urmat haos pe şosea. Mii de oameni au traversat linia ferată, fără să ştie când va veni următorul tren. 

Viorel Lucaci, specialist în transportul feroviar: Sunt sisteme automate. În momentul în care apare o astfel de defecţiune, apare la impiegat sau în alt loc, între timp trenurile sunt oprite, asta este important, pentru a nu se produce surprinderea autovehiculelor. 

Doar că în acest caz, trenurile au continuat să circule, cu bariera defectă. În tot acest timp, şoferii au fost în pericol. Din vina lor, susţin reprezentanţii CFR.

Aceste deranjamente sunt provocate frecvent de către conducătorii de autovehicule care nu respectă semnalizarea rutieră de la trecerea la nivel, lovind semicumpenele instalaţiei şi provocând deteriorarea acestora, explică reprezentanţii CFR.

Doar că incidente similare au loc săptămânal, când traficul infernal îi prinde pe şoferi pe linia ferată.    

Mulţi reuşesc în ultimul moment să iasă din zona periculoasă. Nicio autoritate nu vine cu o soluţie.

Nu este primul incident de acest fel. În urmă cu două săptămâni, la Hunedoara, şi alţi şoferi au fost puşi în pericol de moarte, după ce semnalele luminoase s-au defectat. Un tren a trecut chiar prin faţa unei maşini. 

Barierele defecte completează un şir de probleme fără sfârşit la CFR, semnalate în ultimele şase luni de reporterii Observator.  

Înainte de Crăciun, două trenuri, unul de marfă şi unul cu 140 de pasageri, au deraiat în judeţul Hunedoara, iar imediat după anul nou o garnitură a sărit de pe şine în Gara de Nord.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Auto » Bariere defecte la cea mai aglomerată trecere de cale ferată din Bucureşti. Haos printre şoferi