Antena Meniu Search
x

Camere de corp pentru polițiștii români, pornite înainte de orice interacţiune cu şoferii din trafic

Aveţi grijă ce spuneţi şi ce faceţi în trafic. Poliţiştii de la rutieră înregistrează totul. 6 mii de agenti au primit în dotare camere de corp, care vor fi pornite înainte de orice interacţiune cu şoferii din trafic. Imaginile vor fi păstrate şi pot fi folosite ca probe în cazul unor contestaţii.

de Redactia Observator

la 18.09.2020, 12:07

Vezi și
  • Imaginile pot fi folosite ca probe în instanţă nu numai de poliţişti, ci şi de şoferi.
  • Au scazut cu aproape 20 la sută comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt diseară la Observator 19.

Cel puţín 250 de agenţi ai Brigăzii Rutiere a Capitalei vor fi dotaţi, în cel mai scurt timp, cu camere video corporale. Însă cei opriţi de un poliţist cu bodycam vor fi avertizaţi de asta de la bun început.

Şoferii nu sunt, însă, foarte convinşi de faptul că vor fi protejaţi de micuţa cameră de luat vederi.

Cu toate acestea, imaginile - care sunt stocate - pot fi folosite ca probe în instanţă nu numai de poliţişti, ci şi de şoferi. Mai ales că înregistrarea începe cu un minut înainte ca agenţii şi conducătorii auto să interacţioneze.

O altă noutate este că, în contextul actual al pandemiei şi ilegalităţile din trafic au scazut cu aproape 20 la sută comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Auto » Camere de corp pentru polițiștii români, pornite înainte de orice interacţiune cu şoferii din trafic