Antena Meniu Search
x

Cele mai populare mașini second-hand în România

Românii preferă brandurile germane când vine vorba de achiziția unei mașini second hand, iar asta se vede pe șoselele de peste tot din țară. Cu un buget prea sărac pentru a investi într-un autoturism nou, mulți dintre români preferă să cumpere mașini aduse din Germania, țară cunoscută pentru drumurile bune și lucrurile de calitate.

de Redactia Observator

la 15.10.2021, 10:40

Cele mai populare mașini second-hand în România
Cele mai populare mașini second-hand în România - Profimedia Images

Analizând piața mașinilor second hand de la noi din țară, constatăm că mașinile nemțești sunt printre cele mai populare în rândul românilor de mulți ani, în mare parte datorită confortului oferit și raportului calitate/ preț. Potrivit unei analize efectuate de carVertical, marca auto second hand preferată de români a rămas Volkswagen-ul. Topul preferințelor continuă cu BMW, Audi, Ford și Opel.

1. Volkswagen

1.1. Volkswagen Passat. Sunt ușor de recunoscut pentru că le vezi la orice colț de stradă. Românii par să îndrăgească această mașină puternică care, spre deosebire de cele din gama ei, este relativ ieftină și nici nu consumă mult. Modelul, lansat pentru prima dată în anul 1972, a început să fie popular în România în anii 1990. Spațiul generos și motoarele trainice i-au convins pe români că este cea mai bună alegere în materie de mașină second hand.

1.2. Volkswagen Golf. Este aproape la fel de popular ca și modelul Volkswagen Passat. VW Golf este hatchback-ul etalon pentru cei care își doresc o mașină practică și versatilă. Potrivită atât la drumurile lungi, datorită dotărilor și spațiului generos, ea poate fi folosită cu succes și în traficul aglomerat din marile orașe pentru că este o mașină relativ...mică și ușor de întreținut.

2. BMW

2.1 BMW Seria 3. BMW este una dintre cele mai puternice mărci germane. Compania are o istorie importantă în domeniul sporturilor cu motor și a știut întotdeauna să se adapteze vremurilor. Modelul BMW Seria 3 se remarcă în special prin calitate și un plus de eleganță. Asta îl face atractiv și extrem de apreciat de românii cu un buget ceva mai generos.

2.2. BMW Seria 5. Este un model foarte popular pe piaţa second-hand, extrem de puternic și rapid şi cu o multitudine de echipamente care produc un raport preţ-calitate greu de egalat. Grila dublă BMW întărește imaginea agilă și sportivă a mașinii și atrage clienții care sunt dispuși să scoată mai mult din portofel pentru o mașină premium.

3. Audi

3.1. Audi A4. Prima generație de Audi A4 a debutat în 1994, fiind produsă pe platforma auto Volkswagen B platform, care mai era utilizată și pentru producerea celei de-a patra generații de Volkswagen Passat. Modelul A4 a fost inițial produs doar în versiunea sedan cu 4 uși, station wagon-ul Avant fiind introdus un an mai târziu. La ora actuală, cele mai populare generaţii ale modelului A4 sunt B8 şi B9, ambele fiind alternative sportive la sobrietatea lui Volkswagen Passat. Sistemul de tracțiune integrală Quattro a ajutat marca Audi să se impună pe piața mașinilor puternice și, bineînțeles, în topul preferințelor românilor.

3.2. Audi A6. Audi A6 i-a cucerit pe români cu generaţiile C6 şi C7. Este o mașină puternică și extrem de versatilă care oferă experienţe incitante la volan. Apreciată pentru cum se comportă la drum, în special în sezonul rece, Audi A6 este o mașină trainică și...costisitoare când vine vorba de întreținut.

4. Ford

4.1. Ford Focus. Acest model, apărut pentru prima dată în 1998, are meritul de a îmbina de minune fiabilitate cu aspectul practic și un preț abordabil. În prezent, Focus este o maşină bine dotată, cu un preţ atractiv pe piața second hand, o alternativă mai puțin costisitoare a Volkswagenului Passat.

5. Opel

5.1. Opel Astra. Una dintre cele mai atractive mașini nemțești pentru mulți dintre români, datorită fiabilității și costurilor mici legate de întreținerea ei. Pe piața second hand din România se găsesc în acest moment mașini Opel sub o gamă variată de caroserii (hatchback, sedan sau combi) și motoare la prețuri accesibile.

Dacă ești în căutarea unei mașini second hand, fie că te-ai hotărât asupra mărcii sau nu, e important să te concentrezi atât pe elementele de design, cât și pe cele funcționale ale mașinii. Intră pe CarZZ.ro, cel mai ofertant site auto pe care îl ai la dispoziție, și caută mașina potrivită pentru tine. Fă-ți cont, salvează la favorite anunțurile cu mașinile care te interesează și ia cea mai bună decizie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Auto » Cele mai populare mașini second-hand în România