Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cum alegem scaunul auto potrivit pentru cei mici. O aplicaţie gratuită vine în ajutorul părinţilor

O aplicaţie care poate salva vieţi este de acum la dispoziţia părinţilor. Ea îi ghidează cum să aleagă şi să fixeze corect scaunul pentru copii în maşină, ca să îi transporte în siguranţă pe cei mici. Pentru al cincilea an consecutiv, România este pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul de vieţi pierdute în accidente rutiere. În cazul unui impact, un scaun auto prins corect poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte, în cazul micilor pasageri. 

de Redactia Observator

la 26.07.2022 , 18:09

"Adăugăm un copil, îi dăm data naşterii, de exemplu, 2018, august. Confirmăm selecţia, adăugăm greutatea, să zicem 25 de kg, înălţimea de 120 de cm şi facem profilul. Şi acum dorim să verificăm scaunul. Acestea sunt informaţiile despre scaun, pentru ce interval de greutate e potrivit, pentru ce interval de înălţime". Child Car Safety este aplicaţia pe care, începând de astăzi, o poate folosi gratuit orice părinte care vrea să se asigure că îşi transporte copilul în siguranţă. Totul a pornit de la statisticile sumbre, care arată că nici un sfert dintre români nu cuplează centura de siguranţă pe bancheta din spate. 

Ce trebuie să ştie părinţii despre aplicaţie. Vieţile celor mici, protejate în maşină

"Dacă ajungem ca în final o singură viaţă să fie salvată prin parteneriatul pe care l-am făcut ... Am început de patru ani, vă daţi seama că noi suntem mai mult decât mulţumiţi, iar scopul nostru în acest proiect a fost cu siguranţă atins", declară Mircea Rus, inspector şef IPJ CLUJ. 

Vezi și

În cazul unui accident, chiar şi la viteză mică, impactul poate fi devastator. Aplicaţia îi învaţă pe părinţi să aleagă scaunul de maşină potrivit pentru copilul lor. În plus, reţine profilului copilului, iar atunci când scaunul rămâne mic, aplicaţia îi va alerta pe părinţi. "Toţi care suntem părinţi vom aprecia sprijinul pe care îl vom primi de la un asistent pe care îl vom avea la îndemână 24 de ore din 24", crede Gina Pop, şef compartiment prevenire IPJ CLUJ.

"Eram puţin nedumerită cum să îmi fixez scaunul, cum să îmi fixez copilul în scaun. Am doi copii, un bebeluş şi un copil mai măricel, deci îmi era greu să aleg scaunul potrivit pentru amândoi. Am aflat că trebuie luată în considerare vârsta, iar de pe aplicaţie am putut să scanez dacă scaunul este conform", mărturiseşte o mamă. Aplicaţia poate fi descărcată gratuit şi funcţionează atât pe Android cât şi pe IOS.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri Auto » Cum alegem scaunul auto potrivit pentru cei mici. O aplicaţie gratuită vine în ajutorul părinţilor