Video

Dani Oțil a participat la cea mai lungă cursă de anduranță

De Redactia Observator.
Publicat: 11.05.2021, 14:21.
Actualizat: 11.05.2021, 15:40

17 maşini performante, cinci ore şi o distanţă de 500 de kilometri. Aşa se traduce în cifre cea mai lungă cursă de anduranţă din România, care a avut loc weekendul trecut şi la care a participat şi colegul nostru Dani Oţil. 

Îi cunoaştem deja pasiunea pentru motorsport, iar rezultatele din ultimii ani l-au transformat în unul dintre cei mai bine cotaţi piloţi. Sunt mai bine de 6 ani deja, în care omul de televiziune Dani se transformă, în timpul liber, în pilotul Dani.

Pregătirile pentru ceea ce vedeţi încep cu mult timp înainte. Maşina trebuie aranjată din punct de vedere tehnic, iar piloţii se antrenează mult pentru ziua cursei. În spate stă o întreagă armată de oameni - echipe de tehnicieni şi strategi.

Andrea, inginer cursa: Radical Family înseamnă că noi venim la curse, se distrează piloţii, inginerii, mecanicii, dar mai mult de atât noi vrem să fie aici şi copii cu familii. Vrem să trăim toţi împreună emoţia, andrenalina şi tot ce înseamnă să fii în motorsport. Fără copii şi fără soţie nu ar fi la fel.

Şi Dani a gândit la fel. Aşa că a venit cu familia. Cu logodnica lui, Gabriela, care, după cum bine ştim, este însărcinată. Colegul nostru a făcut parte din echipa Radical, cea care a ieşit pe locul patru la Campionatul Naţional de Anduranţă, la clasa maşinilot prototip.

Dani Oţil: Aleg circuitul pentru că mi se pare că e un sport mai sport şi are mai putina legatura cu bugetul si cu tupeul. La coastă am început cu cursele, nu am nimic rău de zis de coasta, dar mi se pare că de multe ori castigi si daca esti nebun sau daca ai un buget foarte mare. Aici lucrurile sunt un pic mai aşezate şi să nu uităm că faci foarte multi kilometri in doua zile de cursa, spre deosebire de coasta unde faci o fractiune

Este o cursă inedită de anduranţă pe un circuit de viteză. 17 maşini performante s-au întrecut timp de 5 ore pe o distanţă de 500 de kilometri.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.