Antena Meniu Search
x

Două modele Dacia, printre cele mai vândute maşini în Europa, în iunie

Două dintre mașinile produse de Dacia se află în topul celor mai bine vândute autoturisme în luna iunie, în Europa. Dacia Sandero ocupă locul 4, cu 20.699 unități, iar Dacia Duster ocupă locul 8, cu 17.400 unități livrate în iunie 2020.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 04.08.2020, 01:11

Două modele Dacia, printre cele mai vândute maşini în Europa, în iunie
Dacia Duster, locul 8 în topul celor mai vândute mașini în Europa, în iunie - Profimedia Images
  • Cea mai bine vândută mașină a fost Renault Clio
  • Renault domină topul și în cazul mașinilor electrice sau hybride, cu modelul Zoe

Cea mai bine vândută mașină este Renault Clio, cu 37.119 unităţi, urmată de Volkswagen Golf, cu 24.474 unităţi vândute, și Renault Captur, care a atras 22.287 cumpărători, potrivit site-ului jato.com.

Vehiculele electrice, care au beneficiat de discounturi tot mai mari din partea guvernelor din Europa, au înregistrat creşteri semnificative în vânzări. Astfel că achiziţiile electrice, hybrid şi plug-in s-au majorat cu 16,2%, arată datele Jato.

Renault Zoe a vândut 10.225 de unităţi, fiind prima data în istoria modelului când depăşeşte 10.000 de unităţi vândute într-o lună în Europa. Modelul Zoe depăşeşte astfel Model 3 Tesla, care a avut 7.066 unităţi şi VW e-Golf, cu 3.022 de unităţi.

În ceea ce priveşte segmentul plug-in hybrid, cele mai bine vândute au fost modelele Ford Kuga, cu 3.757 unităţi şi Mitsubishi Outlander, care sistează toate prezentările de modele noi pe piaţa din Europa din cauza dificultăţilor financiare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri Auto » Două modele Dacia, printre cele mai vândute maşini în Europa, în iunie