Educație rutieră pe înțelesul copiilor, la Grădina Valorilor Româneşti

De Redactia Observator.
Publicat: 14.08.2019, 07:37.
Actualizat: 14.08.2019, 14:51

Strada e un loc mult mai nesigur decât atunci când eram noi mici. Este probabil o vorba pe care aţi auzit-o de multe ori, dar care, din păcate, reflectă adevărul. Numărul tot mai mare de maşini, spre exemplu, este doar unul dintre factorii care îi pot pune în pericol pe copiii de astăzi.

Strada e un loc mult mai nesigur decât atunci când eram noi mici. Este probabil o vorba pe care aţi auzit-o de multe ori, dar care, din păcate, reflectă adevărul. Numărul tot mai mare de maşini, spre exemplu, este doar unul dintre factorii care îi pot pune în pericol pe copiii de astăzi. Din acest motiv poliţiştii de la Brigada Rutieră şi specialiştii în prim ajutor au ţinut un curs în Grădina Valorilor Româneşti. Cei mici au învăţat ce înseamnă să ai un comportament rutier responsabil, care sunt situațiile în care trebuie să apelăm la numărul unic de urgență 112 și ce tehnici putem folosi, atunci când viața noastră sau a celor din jur este pusă în pericol.

Fragilă şi inocentă, copilăria vine şi cu riscuri. Fără supravegherea unui adult și fără a cunoaște regulile de circulație, cei mici se pot pune singuri în pericol. E vital aşadar să înveţe ce reguli de circulaţie trebuie să respecte pe drumul către şcoală sau către locul de joacă, dar și ce reprezintă semnele de circulaţie.

Maia: A fost foarte educativ și foarte bun pentru copii, și pentru mine. Trebuie sa respectăm regulile de circulație și trebuie sa trecem pe verde

Patric: Ne a arătat un semn de circulație, de trecere de pietoni, când oprește o mașină sa treacă oamenii

Cristian Bănică, Brigada de Poliție Rutieră, Biroul de Educație Rutieră: Aceste ore cu tematică rutieră sunt binevenite, strada reprezinta un real pericol și o clipă de neatenție te poate costa viața.

În graba şi entuziasmul lor, copiii pot fi neatenţi. Şi vulnerabili. De aceea, pe lângă instructajul de educaţie rutieră, un curs de prim ajutor este o necesitate. Tot mai multe evenimente arată că și copiii se pot întâlni oricând cu o situație care le poate pune viața în pericol sau una în care este nevoie de ajutorul lor.

Simona Iordănescu, asistent medical Health & Safety Systems: Cursurile de prim ajutor sunt foarte importante, atât pentru copii cât și pentru adulți. Astăzi le-am arătat cum sa se spele pe mâini, ce sa facă în cazul în care se îneacă cu un aliment, ce sa facă pe timp de caniculă, în cazul în care se julesc, se taie.

Ana: A fost foarte bine, am învățat ce trebuie sa facem când ne ardem, când ne pierdem și când este cutremur.

David: Dacă un coleg sau un prieten se îneacă ii sărim în ajutor și îl ajutam.

Cursurile dedicate siguranței copiilor au fost organizate de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Brigada de Poliție Rutieră și Health & Safety Systems.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.