Ghidul șoferilor începători: Ce presupune revizia mașinii?

De Redactia Observator.
Publicat: 27.08.2019, 11:09.
Actualizat: 27.08.2019, 11:12

Din momentul în care ai dobândit statutul de șofer, vei avea de îndeplinit o serie de sarcini legate de întreținerea mașinii pe care o conduci. Una dintre cele mai mari responsabilități care îți revin odată cu obținerea permisului de conducere este efectuarea periodică a reviziei automobilului.

Revizia maşinii

Ghidul șoferilor începători: revizia mașinii

Pxhere.com

Din momentul în care ai dobândit statutul de șofer, vei avea de îndeplinit o serie de sarcini legate de întreținerea mașinii pe care o conduci. Una dintre cele mai mari responsabilități care îți revin odată cu obținerea permisului de conducere este efectuarea periodică a reviziei automobilului personal. Aceasta este o etapă ce trebuie să se repete constant, extrem de importantă pentru siguranța ta și, totodată, pentru buna funcționare a mașinii tale.

Când trebuie făcută revizia mașinii?

În cazul în care ai achiziționat o mașină nouă, vei găsi recomandări referitoare la revizia auto în cartea automobilului. În timp ce anumiți producători sugerează efectuarea acesteia odată la 20.000 de km, alții scad acest prag la 15.000 de km.

De regulă, după parcurgerea acestor distanțe, majoritatea componentelor consumabile ale mașinii necesită a fi înlocuite. Este cazul filtrelor, al uleiului de motor, precum și al frânelor sau al lichidelor importante. Dacă nu se atinge numărul de kilometri mai sus menționați pe durata unui an întreg, este cel mai indicat să se facă, oricum, aceste schimburi, pentru a preveni eventualele defecțiuni ce pot fi cauzate de uzura lor.

Cel mai bine este să lași efectuarea reviziei auto pe mâna specialiștilor; acesta este și motivul pentru care sfatul nostru este să te programezi pentru această verificare înainte de pragul de kilometri impus de producător sau - după caz - înainte de a trece un an de zile de la ultima revizie. Dacă ai un Opel, ești norocos. Poți beneficia de revizie Opel prin Revizieonline.ro.

Ce presupune revizia auto?

Nu ai mai făcut până acum o revizie auto? Iată ce operațiuni implică aceasta:

Pe lângă toate aceste lucruri, în cadrul unei revizii auto efectuate ca la carte, vor avea loc și următoarele verificări:

O dată la 4 ani, sau la atingerea pragului de 40.000 de km se impune înlocuirea curelei de distribuției, a rolei întinzătoare și a curelei de accesorii.

Revizia este o modalitate eficientă de a prelungi durata de viață a automobilelor. Având în vedere importanța acestei operațiuni, se recomandă ca ea să fie efectuată numai în service-uri auto specializate, de către personal avizat. La fel de important este ca înlocuirea componentelor sau a fluidelor uzate și care și-au pierdut proprietățile să se realizeze doar cu produse calitative, potrivite modelului mașinii.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Imagini exclusive de la nunta Sandrei Izbașa cu Răzvan Bănică / FOTO
spynews.ro
Cu cine s-a afișat Monica Gabor după despărțirea de Mr. Pink. Locul neașteptat în care a fost pozată
libertatea.ro
Cum l-au "pedepsit" grecii pe un român care a parcat direct pe plajă VIDEO
Ziare.com
Horoscopul zilei de 31 iulie 2021. Taurii au probleme în cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Ce se întâmplă dacă stai 1 minut lângă cineva infectat cu tulpina Delta
gandul.ro
Simona Halep sare în apărarea lui Simone Biles, după valul de critici la adresa gimnastei: `Și eu am trecut prin multe stări emoţionale negative`
prosport.ro
Cum l-a păcălit o elevă cu 40.000 de euro pe un bărbat din Vaslui, cu 30 de ani mai în vârstă! El muncea în Finlanda când a cunoscut-o pe Facebook
bzi.ro
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu o cameră de filmat. A ieșit de acolo transpirat de frică! Uite ce a descoperit acest bărbat
redactia.ro
Jade din Clona, una dintre cele mai atragatoare actrițe, a îmbrăcat o ținută scurtă. Cum arată doar într-un sacou supradimensionat
tvhappy.ro
Țiriac și-a dat demisia, apoi a urmat SCANDALUL » Îmbrânceli la Adunarea Generală a FRT: „Dați-l afară!”
GSP
Primul român care va face închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cine este Matei Strugurel
money.ro
Cum arată bruneta sexy care l-a însoţit pe miliardarul Ion Ţiriac la plajă! Imagini de pe nisipul fierbinte din Mamaia
as.ro