Antena Meniu Search
x

Foto Guvernul britanic deschide calea pentru maşinile autonome. Care va fi viteza maximă permisă

Condusul "hands-free" va fi permis de anul acesta în Marea Britanie. Maşinile autonome vor putea circula doar pe autostrăzi cu trafic lent. Anunţul a venit din partea ministrului britanic al transporturilor.

de Redactia Observator

la 29.04.2021, 15:18

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

 Șoferii ar putea vedea vehicule cu autoturism pe drumurile britanice pentru prima dată la sfârșitul acestui an, a anunțat astăzi Departamentul pentru Transporturi britanic.

Ministrul Transporturilor: Trebuie să ne asigurăm că această nouă tehnologie este implementată în siguranță

Conceput pentru a fi utilizat pe o autostradă în trafic lent, sistemul automat permite unui vehicul să se conducă singur pe o singură bandă, menținând în același timp capacitatea de a restitui controlul cu ușurință și în siguranță șoferului atunci când este necesar.

Tehnologia ar putea îmbunătăți siguranța rutieră prin reducerea erorilor umane, care contribuie la peste 85% din accidente, potrivit gov.uk. Șoferul va putea să predea controlul vehiculului, care va monitoriza constant viteza și va păstra o distanță de siguranță față de alte mașini. Anunțul de astăzi vine în momentul lansării unei consultări cu privire la regulile Codului rutier pentru a se asigura că primul val al acestei tehnologii este utilizat în condiții de siguranță și responsabil.

„Este un pas major pentru utilizarea în siguranță a vehiculelor cu conducere automată în Marea Britanie, făcând viitoarele călătorii mai ecologice, mai ușoare și mai fiabile, ajutând în același timp națiunea să reconstruiască mai bine. Dar trebuie să ne asigurăm că această nouă tehnologie interesantă este implementată în siguranță, motiv pentru care ne consultăm cu privire la cum ar trebui să arate regulile care permit acest lucru. Procedând astfel, putem îmbunătăți transportul pentru toți, asigurând locul Regatului Unit ca superputere științifică globală” a declarat Ministrul transporturilor, Rachel Maclean.

Viteza permisă pentru vehiculele cu tehnologie de păstrare a benzii va fi de până la 59 de kilometri pe oră. Tehnologia de auto-conducere ar putea îmbunătăţi siguranţa rutieră, în condiţiile în care 85 la sută din accidente sunt produse din neatenţia şoferilor. După ce se vor consulta cu mai mulţi experţi, oficialii vor anunţa regulile clare cu privire la condusul ''hands-free''

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri Auto » Guvernul britanic deschide calea pentru maşinile autonome. Care va fi viteza maximă permisă