Antena Meniu Search
x

Lucruri pe care nu le știai despre mașini

Îți cunoști bine mașina. Știi când are nevoie de o revizie, că boxa din partea dreaptă nu se mai aude atât de bine, că ștergătoarele îți scârțâie atunci când plouă sau că roata de pe dreapta-față se dezumflă o dată la două săptămâni.

de Redactia Observator

la 14.11.2019, 17:11

Lucruri pe care nu le știai despre mașini
Lucruri pe care nu le știai despre mașini - Pixabay

Îți cunoști bine mașina. Știi când are nevoie de o revizie, că boxa din partea dreaptă nu se mai aude atât de bine, că ștergătoarele îți scârțâie atunci când plouă sau că roata de pe dreapta-față se dezumflă o dată la două săptămâni. Există însă o mulțime de alte lucruri pe care nu le-ai descoperit despre automobile, în general. Iată câteva dintre ele. 

Cele mai interesante cifre din lumea auto

Dacă aveai impresia că o mașină e formată doar din caroserie, motor și geamuri, te-ai înșelat. Are aproximativ 30 de mii de componente, indiferent de marcă. Toate acestea trebuie să se îmbine perfect pentru ca autoturismul să funcționeze. 

De asemenea, trebuie să știi că există peste un miliard de mașini în întreaga lume, iar de aici apar și problemele din trafic. Se pare că englezii își petrec cel mai mult timp în mașină: aproximativ 960 de ore în fiecare an. Și dacă tot a venit vorba despre trafic, în China, poți plăti pe cineva cu aproximativ 50 de dolari ca să conducă în locul tău la orele de vârf. 

Trecem și la germani. Opel a produs în primii ani de la înființare biciclete, iar în zilele noastre, are peste 30 de mii de angajați în întreaga Europă, jumătate dintre ei doar în Germania. 

Mașina, cel mai intim loc

90% dintre oameni nu se pot abține să cânte atunci când sunt la volan. Deci, dacă te trezești că începi să fredonezi o melodie de la radio, nu ești singurul. Încă opt șoferi din jurul tău fac același lucru. Aproape aceleași statistici se aplică și în cazul înjurăturilor. Șapte din zece șoferi vorbesc urât atunci când conduc. 

Mai trebuie să știi că dacă ai alergii, unul dintre cele mai sigure locuri pentru tine îl reprezintă propriul autoturism. Filtrele de polen împiedică aproximativ 80% din substanțele alergene din aer să intre în mașină. 

Ce spune mașina despre tine

Psihologii au găsit și câteva legături între mașina pe care o conduci și personalitatea ta. Dacă ai un sedan sau un minivan, cel mai probabil ești familist convins.

Dacă deții o mașină sport, foarte scumpă, ești preocupat de propria persoană, de impresia pe care o lași, iar lumea te-ar putea eticheta drept narcisist. 

Un jeep sau un SUV te-ar putea scoate în evidență, dar foarte probabil acorzi mare atenție siguranței și vrei să fii în permanență în control. 

Sursa foto: pixabay.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Auto » Lucruri pe care nu le știai despre mașini