Antena Meniu Search
x

3 metode prin care îți poți eficientiza spațiul din portbagaj

Rareori utilizăm la maximum spațiul pe care îl avem la dispoziție în portbagajul mașinii, iar principalul motiv pentru care nu acordăm importanță acestui detaliu este că îl considerăm a fi unul nesemnificativ.

de Redactia Observator

la 13.08.2019, 17:47

- Max Pixel

Rareori utilizăm la maximum spațiul pe care îl avem la dispoziție în portbagajul mașinii, iar principalul motiv pentru care nu acordăm importanță acestui detaliu este că îl considerăm a fi unul nesemnificativ. Totuși, pe lângă faptul că mașina arată mult mai bine atunci când obiectele din interiorul său sunt așezate și bine organizate, specialiștii ne oferă încă un argument pentru care nu ar trebui să omitem curățenia din portbagaj. Concret, ne vom bucura de un confort optim și, în plus, vom proteja mașina dacă o debarasăm de acele lucruri care nu ne folosesc neapărat în timpul traseelor efectuate. Mai mult decât atât, un portbagaj plin nu reprezintă decât un factor care favorizează creșterea consumului de combustibil, din cauza greutății. 

Așadar, cum poți eficientiza spațiul din portbagaj? Iată trei metode! 

1. Păstrează în mașină lucrurile care îți sunt cu adevărat utile 

Primul sfat pe care trebuie să-l urmezi pentru a beneficia la maximum de spațiul pe care îl ai la dispoziție în portbagajul tău este să scapi de obiectele nefolositoare pe care le depozitezi aici. În primul rând, scapă de ambalajele, pungile sau sticlele care, se regăsesc, probabil, și în portbagajul tău. Mai apoi, lasă acasă celelalte lucruri pe care le mai ai în mașină, dar care nu îți sunt utile în deplasările tale. 

Potrivit legii, orice șofer responsabil ar trebui să ai în mașină triunghiurile reflectorizante, vesta reflectorizantă, extinctorul și trusa sanitară. Alte ustensile la fel de importante pentru un conducător auto ar putea fi roata de rezervă, cricul, cheia pentru prezoane - toate acestea dovedindu-se extrem de utile în cazul în care vei avea o pană la roată. Pe de altă parte, un kit anti-pană este la fel de eficient și poate înlocui toate aceste produse. 

Mai apoi, poți așeza în portbagajul mașinii un recipient cu soluție de curățare a parbrizului, un set de cabluri de pornire și, poate, câtev becuri de rezervă alese în concordanță cu modelul mașinii tale. 

2. Organizează-ți lucrurille folosind o tăviță pentru portbagaj 

Un alt truc smart la care poți apela pentru a-ți organiza eficient spațiul din interiorul mașinii este să folosești o tăviță pentru portbagaj. Acesta este un accesoriu care îndeplinește mai multe funcții, după cum urmează:

  • Oferă protecție portbagajului împotriva murdăriei, inclusiv a lichidelor vărsate aici;

  • Împiedică deplasarea obiectelor stocate în portbagaj, datorită suprafețelor striate;

  • Ajută la organizarea eficientă a lucrurilor depozitate în portbagajul mașinii. 

Poți achiziționa o tăviță pentru portbagaj de la Ptc-auto.ro, selectând modelul potrivit în funcție de tipul mașinii tale. Tăvițele pentru portbagaj sunt flexibile și foarte ușoare, fiind simplu de instalat și de scos. În plus, ele sunt realizate dintr-un plastic special, durabil, care nu are miros și care este rezistent deopotrivă la temperaturi scăzute și ridicate. 

3. Curăță portbagajul de murdărie, pete și mirosuri neplăcute 

De multe ori, evităm să punem în portbagaj anumite obiecte, din cauza faptului că acesta este murdar sau are un miros neplăcut. Dacă te regăsești și tu în acest scenariu, nu ar strica să duci mașina la curățătorie sau să te preocupi chiar tu de cosmetizarea mașinii. O curățenie generală a interiorului mașinii, în cadrul căreia să nu ocolești nici portbagajul, reprezintă o soluție simplă de a face mai mult loc de depozitare în automobilul tău. 

Știai că, în 90% din cazuri, este folosit doar 15% din spațiul total pentru stocare dintr-o mașină? Fii unul dintre șoferii care nu fac parte din această statistică, urmărind sfaturile pe care ți le-am oferit în acest articol!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Auto » 3 metode prin care îți poți eficientiza spațiul din portbagaj