5 mirosuri ciudate ale mașinii care prevestesc defectarea anumitor piese auto

De Redactia Observator.
Publicat: 04.09.2020, 11:21.
Actualizat: 04.09.2020, 11:23

Orice șofer știe că mașina trebuie ascultată pentru a identifica anumite probleme. De multe ori, necesitatea schimbării pieselor auto se poate și simți: anumite vibrații în volan sau pedale, mod ciudat de a accelera și așa mai departe.

Maşină

Mirosuri ciudate ale mașinii care prevestesc defectarea anumitor piese auto

Unsplash

Însă, știai că anumite mirosuri pot anunța defectarea unor piese auto? În continuare, îți vom prezenta cel mai des întâlnite cinci mirosuri și posibilele lor cauze. Dacă ai nevoie de piese auto noi, îți recomandăm cu încredere piese auto pentru Ford, Dacia, Audi, BMW, VW și mulți alții de pe AutoEco.ro!

  1. Miros de ars

Probabil este mirosul care te va speria cel mai mult, mai ales dacă te afli pe autostradă sau pe un drum național și te gândești cum poți opri mașina în siguranță, cât mai repede. Din fericire (dacă putem spune așa) foarte rar se întâmplă ca o mașină să ia foc în mers, așa că mirosul de ars pe care îl simți provine mai mult ca sigur de la sistemul de frânare. Plăcuțele de frână fie s-au uzat, fie nu sunt aliniate corect cu discul și de aici rezultă acest miros. Totuși, nu trebuie să te relaxezi, ci să te îndrepți spre cel mai apropiat service pentru a investiga și remedia problema, deoarece un sistem de frânare defect îți poate pune viața în pericol.

  1. Miros de benzină

Știm cât de neplăcute sunt momentele după ce am alimentat și în mașină se simte miros de combustibil. Însă, dacă observi acest miros chiar dacă nu ai alimentat recent, cel mai probabil exista o scurgere la nivelul rezervorului, care trebuie remediată imediat. Nu este doar o problemă neplăcută din punct de vedere olfactiv, dar poate să te amețească în momentul în care conduci și să îți pună viața în pericol.

  1. Miros de stătut sau de șosete purtate

Dacă simți acest miros în mașină, este cauzat de aerul condiționat, mai exact de mucegaiul care s-a infiltrat acolo. În acest caz, trebuie să programezi o vizită la service pentru a igieniza aerul condiționat. O altă cauză ar putea fi necesitatea schimbării filtrului de habitaclu. În funcție de gradul de poluare din oraș, s-ar putea să fie necesară schimbarea lui mai repede decât ți-ai imaginat, astfel încât aerul din habitaclu să fie întotdeauna proaspăt.

  1. Miros de prăjeală

Acesta poate fi detectat când există scurgeri de ulei (uleiul atinge suprafețe încinse). Poți repara această problemă doar la service, după investigare: câteodată este necesară doar schimbarea unor garnituri, însă în alte cazuri s-ar putea să fie nevoie și de alte piese auto auxiliare pentru a remedia problema.

  1. Miros de sulf

Mirosul de sulf (hidrogen sulfurat) nu este doar neplăcut, dar și periculos pentru sănătate. Acesta apare în momentul în care convertorul catalic se defectează și nu mai poate transforma gazele de eșapament. Este o problemă serioasă ce trebuie investigată imediat!

În încheiere, sperăm ca toate aceste informații să te ajute identifici mare parte din cauzele mirosurilor din mașină și să le rezolvi eficient, într-un timp cât mai scurt!

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Animație: Cum s-a petrecut accidentul în care a murit tânărul polițist Ionuţ Negrilă. Motocicleta s-a rupt în două
1
Eveniment • ieri la 19:11

Nesăbuinţa cu care s-a avântat în trafic l-a costat viaţa pe Ionuț Negrilă, un tânăr poliţist-motociclist. Avea viteză și, foarte posibil, făcea întrecere cu un alt motociclist, tot poliţist. Ambii erau în timpul liber.

PARTENERI
Cu ce probleme se confruntă Adela Popescu, însărcinată în 20 de săptămâni: ”Perioadă dificilă, analize de sânge, ecografii”
spynews.ro
EXCLUSIV. Pfizer, Moderna sau AstraZeneca? Ce le răspunde un medic pacienților atunci când este întrebat care vaccin este mai eficient
gandul.ro
Dezvăluiri uluitoare: fiul lui Ilie Dumitrescu vindea cocaină amestecată cu Paracetamol și fura la cântar!
prosport.ro
A fost sărac toată viața fără să știe că avea așa ceva în curte. Peste ce a dat un țăran când își săpa liniștit grădina
redactia.ro
Horoscopul zilei de 28 februarie 2021. Peștii trebuie să se preocupe de propria persoană. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
În ciuda speculațiilor, Leticia Calderon devăluie că relația dintre copiii ei și tatăl lor este una foarte strânsă
tvhappy.ro
O mai știi pe Nadine? Ce viață chinuită a avut. Uite ce a ajuns să facă ACUM
libertatea.ro
Fiica lui Andrei Vochin despre relația cu Ilie Dumitrescu: „A fost o greșeală față de tatăl meu. L-a deranjat”
GSP
"Un laş, ca toţi bărbaţii!" Femeia care a ajuns din cauza lui Ion Ţiriac la psihiatru, după ce s-a despărţit de miliardar: "Eu sunt cea care a suferit"
as.ro
ULTIMELE ȘTIRI
CITEȘTE PE A1.ro
Relația care a nedumerit Internetul. Cum reușesc 3 tineri ”foarte îndrăgostiți” să formeze un ”cuplu” cu 2 femei și un bărbat
A1.RO
Creatura ciudată găsită de un pescar a pus pe jar internetul. Ce este vietatea din imagine și de ce vor toți să o cumpere
A1.RO

TV

Te cunosc de undeva, azi, ora 20:00 pe Antena 1: Emoţii la cote înalte
TV • la 08:21
Video

Te cunosc de undeva, azi, ora 20:00 pe Antena 1: Emoţii la cote înalte

Emoţii la cote înalte în cea mai nouă gală Te cunosc de undeva!, difuzată sâmbăta aceasta, de la 20:00, la Antena 1. Sub...