Antena Meniu Search
x
LIVE

Modificări importante în Programul Rabla 2021, anunţate de ministrul Barna Tanczos

Ministrul Mediului, Barna Tanczos, a anunțat modificări importante la Programul Rabla 2021. Printre acestea se numără creșterea primei de casare și a eco-bonusurilor oferite românilor care își cumpără mașini noi prin programul Rabla.

De Ana Maria Ghiarasim la 23.03.2021, 18:16
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, sustine o conferinta de presa
Modificări importante în Programul Rabla 2021, anunţate de ministrul Barna Tanczos - Hepta
  • Un român poate primi cel mult 10.000 de euro pentru achiziționarea unei mașini electrice și 4.500 de euro pentru o mașină hibrid.

Prima noutate anunțată marți de ministrul Barna Tanczos a fost creșterea primei de casare din programul Rabla Clasic. „Anul acesta vom modifica prima de casare din program, o vom majora de la 6.500 de lei la 7.500 de lei, aproximativ 1.500 de euro o să fie prima de casare”, a explicat ministrul Mediului, citat de Mediafax.

De asemenea, va crește valoarea eco-bonusurilor oferite de stat. „Tot în cadrul Rabla Clasic avem două eco-bonusuri care vin în copletarea primei de casare și vin în sprijinul celor care vor mașini cu tehnologie hibrid. Acest bonus crește de la 2.500 de lei la 3.000 de lei, iar bonusul GPL se majorează de la 1.000 de lei la 1.500 de lei”, a precizat Barna Tanczos.

Bugetul alocat Rabla Clasic, majorat cu 10%

Reprezentantul Guvernului a mai anunțat că va fi majorat bugetul alocat programului Rabla Clasic cu aproximativ 10% până la 440 de milioane de lei, astfel încât să crească numărul mașinilor noi finanțate. Suma maxima care poate fi primită de o persoană fizică sau juridică prin programul Rabla Clasic este 2.250 de euro.

Și bugetul Rabla Plus va crește anul acesta. „Avem cel mai mare buget de când există acest program, dublăm bugetul de anul trecut și ajungem la 400 de milioane de lei deoarece am văzut interesul cetățenilor pentru mașinile electrice nepoluante. Vrem cât mai multe mașini electrice pe șoselele din România”, a mai spus ministrul Mediului.

Doar 1% dintre mașinile din România sunt electrice

În prezent, mașinile electrice reprezintă doar 1% din totalul autovehiculelor din România „De aceea este nevoie de programe naționale. Rămânem cu cea mai mare primă din Europa pentru mașinile electrice”, a precizat Barna Tanczos.

Un român poate primi cel mult 10.000 de euro pentru achiziționarea unei mașini electrice și 4.500 de euro pentru o mașină hibrid. Bugetul alocat programului Rabla Plus permite achiziționarea a 6.600 de mașini electrice și a 5.000 de tipul hibrid. Programul Rabla va fi lansat în ultima săptămână din luna aprilie.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri Auto » Modificări importante în Programul Rabla 2021, anunţate de ministrul Barna Tanczos

Breaking News

O scrisoare bombă a explodat la ambasada Ucrainei din Madrid. Un angajat a fost rănit uşor

O scrisoare bombă a explodat la ambasada Ucrainei din Madrid. Un angajat a fost rănit uşor