Antena Meniu Search
x

4 motive pentru care să cumperi o mașină break

În general, mașinile break nu au aspectul la fel de plăcut precum cele sedan sau SUV-urile. Totuși, există alte motive pentru care se merită să-ți cumperi un astfel de vehicul!

de Redactia Observator

la 19.12.2019, 17:20

Motive pentru care să cumperi o maşină break - Pixabay

În general, mașinile break nu au aspectul la fel de plăcut precum cele sedan sau SUV-urile. Totuși, există alte motive pentru care se merită să-ți cumperi un astfel de vehicul!

Iată câteva dintre acestea!

  1. Aerodinamică

Automobilul break are deobicei o aerodinamică mai bună decât un automobil cu caroserie sedan! Acest lucru este adevărat în special la viteze de peste 120 km/h, unde suprafața mare a plafonului acționează ca un eleron, adică apasă mașina pe asfalt și o stabilizează. În astfel de condiții, vei simți direcția mai precisă și îți vei da seama că nu trebuie să-ți fie teamă de schimbări bruște ale volanului.

  1. Spațiul generos

Deoarece conferă mult spațiu, mașinile break sunt căutate de persoanele care transportă diverse lucruri. Principalul avantaj va fi portbagajul, care se poate mări cu rabatarea spătarului banchetei din spate. Mașina break este utilă în special când vrei să cari obiecte voluminoase, cum ar fi un frigider ori un aragaz sau chiar mobilă, având spațiu și pe verticală. Totuși, o poți folosi și când vrei să mergi la munte sau în pădure și trebuie să aduci cu tine diverse obiecte precum echipamentele sportive.

  1. Modularitate sporită

Majoritatea break-urilor permit montarea a încă două locuri de pasageri în portbagaj, ceea ce le face ideale pentru a transporta șapte persoane. În plus, multe mașini ieftine de acest tip au podeaua plată și la nivel cu bara de protecție. Acesta este un aspect conceput special pentru o încărcare și o descărcare rapidă a obiectelor! Poți să montezi și o plasă sau un grilaj de despărțire între banchetă și spațiul din portbagaj, făcând astfel un loc potrivit și pentru un animal de companie. Vehiculele sedan au spațiul interior mic, iar haionul lor se deschide de mai sus și podeaua nu este dreaptă.

  1. Siguranța

După cum știi deja, o mașină break este lungă! Din această cauză, în cazul unui accident în care ești lovit din spate, pasagerii vor fi protejați mai bine. În plus, vizibilitatea ta este mai bună pe drum datorită lunetei care este verticală și dreaptă.

Ce mașini break merită să-ți cumperi

  • Volkswagen Passat AllTrack: Acest model conține bandouri din plastic, ceea ce îi asigură rezistența la zgârieturi. De asemenea, îl poți seta și în modul Off-road și te va ajuta să treci peste drumuri dificile mai ușor. 

  • Volvo V60 Cross Country: Volvo V60 conține o gardă la sol care poate concura ușor cu cea a SUV-urilor compacte, având 201 milimetri. Masa acestui autoturism are 2300 de kilograme, iar portbagajul are capacitatea de 430 de litri (1241 de litri cu bancheta rabatată).  

  • Volvo V90 Cross Country: Spre deosebire de Volvo V60, acest model conține un portbagaj de 560 de litri(1.526 cu bancheta rabatată). Are aproape 5 metri în lungime, iar suspensia lui estompează denivelările foarte ușor.

  • Audi A6 AllRoad: Portbagajul acestui autoturism are dimensiunile similare cu Volvo V90, având capacitatea de 565 de litri. Cât despre suspensia pneumatică, aceasta permite ridicarea caroseriei cu până la 60 de mm, reglând înălțimea în funcție de viteză.

  • BMW Seria 5 Touring: Acest autoturism face parte din gama premium de la BMW și îl poți găsi în varianta cu pachet M, sport line sau luxury line. Conține un sistem de închidere și deschidere a hayonului fără atingere și încă unul pentru deschiderea separată a lunetei. Iar portbagajul acestui model are volumul de la 570 până la 1700 de litri. 

  • Opel Insignia Sports Tourer: Această versiune la Opel Insignia a apărut în 2009, la jumătate de an după lansarea versiunii sedan și a celei hatchback. Partea din spate este complet redesenată, iar hayonul integrează şi stopurile. În plus, șoferul poate regla înălţimea până la care să se ridice, ceea ce reprezintă un avantaj când intri într-un garaj sau o altă încăpere de dimensiuni mici.

De ce să cumperi o mașină break

Chiar dacă nu stau foarte bine la capitolul popularitate, mașinile din această categorie vin cu mai multe avantaje față de cele sedan, coupe sau hatchback. Un autoturism break conferă mai mult spațiu, are aerodinamică mai bună și protejează mai bine pasagerii. Iar dacă știi că ai nevoie de aceste caracteristici la automobilul personal, sigur nu vei regreta să cumperi unul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Auto » 4 motive pentru care să cumperi o mașină break