Antena Meniu Search
x

Noi măsuri pentru şoferii care parchează haotic. Maşinile ar putea fi ridicate şi de pe trotuare

Şoferii care parchează pe trotuar ar putea rămâne temporar fără maşini. Un deputat propune modificarea legii, astfel încât autoturismele care blochează accesul pietonilor să poată fi ridicate de autorităţi.

de Redactia Observator

la 07.02.2019, 22:04

Vezi și

Şoferii care parchează pe trotuar ar putea rămâne temporar fără maşini. Un deputat propune modificarea legii, astfel încât autoturismele care blochează accesul pietonilor să poată fi ridicate de autorităţi.

În Sectorul 2, strada Sfinţilor, trotuarul se termină brusc în mai multe maşini parcate. Şoferii nu au lăsat nici măcar o jumătate de metru, cât să se strecoare o persoană. Aşa că pietonii sunt nevoiţi să meargă pe şosea.

La orele de vârf, mare parte din Capitală seamănă cu un imens labirint.

În centrul orasului, pe langa ministerul Sanatatii pe unde pietonii nu au pe unde sa circule. Masinile sunt parcate fix pe trotuar.

Un taximetrist a oprit unde i-a indicat clientul. Cursa nu-i va acoperi însă şi amenda primită de la poliţişti, 145 de lei.

Acolo unde şoferii sunt de negăsit, agenţii doar le lasă avertismente în parbriz, fără să-i poată sancţiona.

Octavian Călin, Poliţia Locală Sector 2: Singura arma este de a-i instiinta ca au gresit sau sa-i asteptam la auto. Dar nimeni nu o sa vina la masina cand e politistul local, pentru ca stie ca va fi amendat.

Aşa că un deputat a propus modificarea legii, astfel încât maşinile care blochează accesul pietonilor să poată fi ridicate.

Cătălin Drulă, deputat, iniţiatorul proiectului de lege: Este vorba de a reda poliţiei un instrument ca in situatiile extreme, cand trotuarul este blocat si mamicile cu carucior cu copii trebuie sa mearga pe strada, un acces in spital samd, sa poată să apeleze şi la această măsură care este singura care înlătură pericolul, adică ridicarea maşinii.

La Cluj, anul trecut, medicii au fost nevoiţi să poarte peste gard un pacient, din cauza unei maşini parcate în faţa casei, iar la Constanţa, o tânără a blocat accesul către heliportul Spitalului, chiar în momentul în care o victimă era adusă la urgenţe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri Auto » Noi măsuri pentru şoferii care parchează haotic. Maşinile ar putea fi ridicate şi de pe trotuare