Antena Meniu Search
x

(P) Învață să alegi corect un scaun auto pentru copilașul tău!

Orice părinte responsabil va face tot ce îi stă în putință pentru a-și ține copilașul în siguranță. În prezent, există multe metode de a face asta, iar scaunul auto este una dintre ele. Acest obiect trebuie să se regăsească în mașina oricărui părinte, deoarece garantează siguranța celor mici și este obligatoriu din punct de vedere legal.

de Redactia Observator

la 08.10.2021, 11:24

Dacă ești în căutarea unui scaun auto, probabil că ai văzut deja că pe piață există o gamă variată de modele, motiv pentru care îți poate fi greu să iei o decizie. Este important să alegi modelul potrivit pentru copilașul tău, iar, de aceea, în rândurile următoare, îți vom prezenta câteva criterii după care să te ghidezi.

1. Greutatea micuțului tău

În cadrul unui magazin online de specialitate, așa cum este yuga.ro, vei vedea că scaunele auto sunt sortate în funcție de greutate. Astfel, poți găsi scaune potrivite pentru nou-născuți, pentru primii ani de viață, dar și scaune pentru copiii mai mari, de 10-12 ani. În orice caz, acest articol reprezintă o investiție de durată, care îți va oferi liniștea că micuțul tău se află în siguranță în timpul plimbărilor cu mașina.

Dacă ai devenit recent mămică, trebuie să știi că scaunele cu sistem rear-facing sunt la mare căutare pentru bebelușii care încă nu au împlinit doi ani, pentru că poziția cu spatele la sensul de mers este considerată cea mai sigură.

2. Mașina pe care o deții

Atunci când vrei să alegi un scaun auto pentru prichindelul tău, trebuie să ții cont și de modelul mașinii tale. Poți găsi scaune auto care pot fi fixate cu ajutorul centurilor mașinii sau scaune construite în baza unui sistem isofix. Primul tip este considerat a fi sigur pentru cei mici, dar trebuie să te asiguri că mașina ta are centuri suficient de lungi, astfel încât să poată cuprinde scaunul.

În cazul în care mașina ta are un sistem isofix, poți achiziționa un scaun auto care să aibă prinderea printr-un singur click, fiind mult mai rapidă.

3. Calitatea materialelor

Înainte să iei o decizie în privința scaunului auto, trebuie să iei în considerare și materialele din care este confecționat. De exemplu, bumbacul este un material textil indicat pentru copii, deoarece absoarbe umezeala și lasă pielea să respire, eliminând astfel riscul transpirației excesive. Bumbacul este un material natural, de calitate, rezistent la spălări, pe care ar trebui întotdeauna să-l iei în calcul atunci când vine vorba despre copilașul tău.

Totodată, atunci când achiziționezi un astfel de articol, asigură-te că este dotat cu elemente de protecție. De exemplu, un astfel de scaun auto ar putea avea bumpere sau airbag-uri frontale, care îi vor oferi micuțului tău o protecție suplimentară împotriva impactului.

În plus, există și scaune auto care au indicatoare sonore, menite să te avertizeze atunci când nu sunt instalate corect. Ele își vor schimba culoarea din roșu în verde atunci când vor fi puse corect.

Achiziționează scaune auto pentru copii de pe yuga.ro!

Daca îți dorești să cumperi un scaun auto de înaltă calitate, intră pe site-ul yuga.ro și vei descoperi o gama largă de produse premium la preturi avantajoase. Acest magazin online îți pune la dispoziție toate articolele de care va avea nevoie micuțul tău.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri Auto » (P) Învață să alegi corect un scaun auto pentru copilașul tău!