Antena Meniu Search
x

(P) Monitorizează activ comportamentul șoferilor pentru a optimiza performanțele flotei de vehicule și a atinge obiectivele de cost

de Redactia Observator

la 23.07.2021, 14:56

Monitorizează activ comportamentul șoferilor  pentru a optimiza performanțele flotei de vehicule și a atinge obiectivele de cost
Monitorizează activ comportamentul șoferilor pentru a optimiza performanțele flotei de vehicule și a atinge obiectivele de cost

Pe măsură ce domeniul telematicii s-a dezvoltat, tehnologia a permis evoluția de la simple capabilități de urmărire a vehiculului la caracteristici care permit diagnosticarea vehiculului, monitorizarea comportamentului șoferului și a vitezei. În timp ce aceste progrese au îmbunătățit gestionarea și întreținerea generală a flotei, urmărirea performanței conducătorilor are unul dintre cele mai valoroase rezultate.

Dintre companiile care au implementat soluții de management al parcului auto, peste 50% monitorizează comportamentul șoferilor. Cu informațiile obținute, managerii pot identifica probleme și puncte slabe precum utilizarea neconformă a autovehiculelor, depășiri de viteză sau staționări cu motorul pornit. Astfel ei pot dezvolta strategii pe termen lung menite să modeleze comportamentul conducătorilor auto.

Soluția care te ajută să monitorizezi în timp real stilul de condus al șoferilor se numește Comportament Șofer și face parte din portofoliul TrackGPS. Aceasta este esențială pentru siguranța angajaților și pentru un control eficient asupra modului în care sunt utilizate vehiculele din flota auto. Prin implementarea acestei soluții și prin analiza stilului de condus reduci costurile prin optimizarea kilometrajului, diminuezi consumul de combustibil și minimizezi uzura vehiculelor; aspecte care reprezintă o pondere din ce în ce mai mare din cheltuielile totale de funcționare ale unui vehicul.

Monitorizarea comportamentului șoferului în timp real cu ajutorul soluției TrackGPS te ajută să îți atingi obiectivele de cost și siguranță. Gestionezi toată informația, despre vehicule și despre șoferii flotei auto, printr-o singură platformă. Toate datele sunt înregistrate și interpretate, astfel ca tu să poți identifica aspectele pe care trebuie să le îmbunătățești.

Beneficiile pe care le-au înregistrat companiile care au implementat această soluție se împart în două categorii:

  • Pe termen scurt: șoferii au utilizat mai puțin agresiv vehiculele, ceea ce a rezultat  în mai puține amenzi de viteză și mai puține accidente în trafic.
  • Pe termen mediu și lung: au redus la minimum uzura vehiculului, au avut mai puține piese specifice punții de rulare a vehiculului de înlocuit și costuri reduse de întreținere a flotei.

Iată cum poți utiliza soluția Comportament Șofer pentru a optimiza conduita șoferilor și a îmbunătăți performanțele generale ale flotei:

Interpretează și folosește datele din platformă

Atunci când managerii de flotă implementează soluția Comportament Șofer, dar neglijează utilizarea datelor colectate, aceștia pierd beneficii și oportunități importante. Transformarea datelor în informații și, ulterior, în strategii care pot fi puse în aplicare este primul pas pentru schimbarea comportamentului șoferului. Află care este aria în care poți să intervii și folosește datele pentru a crea strategii care să abordeze aceste probleme.

Iată care sunt câteva dintre datele pe care le obții implementând soluția Comportament Șofer:

  • viteza în timp real
  • accelerările bruște
  • frânările bruște
  • supraturațiile
  • timpul de repaus
  • depășirea vitezei pe tronsoane de drum

Formează și instruiește șoferii

Cel mai eficient mod de a îmbunătăți siguranța șoferilor este să instruiești periodic angajații cu privire la politica de siguranță a companiei și la cele mai bune practici de șofat. Comunică în mod clar așteptările asigură-te că fiecare conducător auto respectă politica. Prezintă realitățile practicilor nesigure și posibilele consecințe ale vitezei, conducerii distrase și a altor comportamente nocive. Utilizează datele oferite de platforma TrackGPS pentru a descuraja comportamentul inadecvat și pentru a încuraja performanțe mai bune.

Recompensează conduita sănătoasă

Folosind informațiile oferite de rapoartele specifice soluției Comportament Șofer poți crea un program prin care oferi recompense pentru performanța șoferilor auto. Nimeni nu dorește să fie etichetat ca fiind cel mai slab șofer al flotei, deci acest lucru poate încuraja conformitatea și o conduită mai bună la volan.

Folosește-te de alerte

Cel mai bun mod de a corecta un stil dăunător de condus este prin feedback imediat. În cazul în care vehiculul flotei staționează cu motorul pornit o perioadă mai lungă de timp decât cea prevăzută sau depășește limita de viteză, ori în cazul în care centura de siguranță este decuplată vei fi informat. Acțiunile luate cu ajutorul alertelor ce pot fi personalizate în platforma TrackGPS te pot ajuta să diminuezi obiceiurile dăunătoare de conducere.

Asocierea perfectă dintre cele mai noi soluții tehnologice și echipa de profesioniști TrackGPS cu o înaltă pregătire și experiență te poate ajuta să îmbunătățești nu doar comportamentul șoferilor, ci să reduci costurile de mentenanță.

Prin monitorizarea performanței șoferilor auto poți întreprinde multiple acțiuni pentru a îmbunătăți siguranța flotei, siguranța rutieră globală, precum și eficiența consumului de combustibil și emisiile.

În cei 15 ani de experiență pe piața soluțiilor telematice, prin implementarea soluției Comportament Șofer, companiile din portofoliul TrackGPS au reușit:

-           Să îmbunătățească stilul de condus al șoferilor cu până la 70%

-           Să diminueze amenzile de circulație și accidentele cu până la 15%

-           Să obțină o economie a costurilor de întreținere a parcului auto cu până la 20%

Platforma TrackGPS permite personalizarea alertelor și rapoartelor, astfel ai control asupra informației pe care o poți folosi ulterior pentru a economisi combustibil, pentru a reduce costurile de întreținere și cheltuielile operaționale, gestionând în același timp un parc auto mai sigur și mai responsabil.

Configurează soluția potrivită pentru flota ta și începe să diminuezi riscul rutier, să planifici o pregătire adecvată șoferilor și să crești siguranța angajaților tăi.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Auto » (P) Monitorizează activ comportamentul șoferilor pentru a optimiza performanțele flotei de vehicule și a atinge obiectivele de cost