Antena Meniu Search
x

Primăria Capitalei propune ca bucureștenii să poată deconta combustibilul cu până la 500 de lei pe lună

Primăria Capitalei propune să deconteze combustibilul până la valoarea de 500 de lei pe lună pentru bucureştenii care folosesc în comun un autoturism.

Primăria Capitalei propune ca bucureștenii să poată deconta combustibilul cu până la 500 de lei pe lună - Face to Face via Hepta

Primăria Capitalei propune să deconteze combustibilul de până la valoarea de 500 de lei pe lună pentru bucureştenii care folosesc în comun un autoturism.

Propunerea Primăriei de a deconta combustibilul de până la 500 de lei pe lună dacă mai multe persoane folosesc în comun un autoturism proprietate personală pentru deplasarea în aceeaşi direcţie, către Bucureşti este un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, care va avea loc săptămâna viitoare.

La sfârşitul anului trecut, în România erau aproape 6 milioane de autoturisme înmatriculate în circulaţie, în Bucureşti fiind 17,6 la sută dintre ele, iar în Ilfov – 2,21 la sută. În perioada 2014-2017, numărul de maşini înmatriculate în această regiune a crescut, mai ales cel al maşinilor înmatriculate în judeţul Ilfov, iar asta a dus inclusiv la aglomerarea Capitalei, transmite municipalitatea.

Prin măsura de-a deconta combustibilul de până la valoarea de 500 de lei pe lună pentru bucureştenii care folosesc în comun un autoturism, traficul din Capitală s-ar reduce cu 25 la sută dacă autorităţile locale includ serviciile de car-sharing, car-pooling şi bike-sharing în planurile de mobilitate urmană.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Municipalitatea vrea şi să înfiinţeze un sistem de car-sharing cu autoturisme ecologice, electrice sau hibride, şi un altul de bike-sharing, precum şi un sistem de transport elevi, cu microbuze.

Proiectul nu conţine însă niciun cost aproximativ sau impactul pe care l-ar avea implementarea acestui program.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri Auto » Primăria Capitalei propune ca bucureștenii să poată deconta combustibilul cu până la 500 de lei pe lună