Antena Meniu Search
x

Programul Rabla, după rectificarea bugetară: 'Cele 30.000 de prime de casare vor putea fi accesate de luni'

Programul Rabla, după rectificarea bugetară. Fondurile alocate pentru continuarea programului vor putea fi accesate de luni, a anunţat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu. Bugetul de 198 de milioane de lei reprezintă contravaloarea a 30.000 de prime de casare.

Programul Rabla, după rectificare bugetară: 'Cele 30.000 de prime de casare vor putea fi accesate de luni', a anunţat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu - Mediafax Foto via Hepta

Programul Rabla 2018, după rectificarea bugetară. Fondurile alocate pentru continuarea programului vor putea fi accesate de luni, a anunţat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu. Bugetul de 198 de milioane de lei reprezintă contravaloarea a 30.000 de prime de casare.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat, la o acţiune de ecologizare în localitatea Băicoi din judeţul Prahova, că de luni vor fi acordate din nou tichete pentru programul Rabla, care a fost suplimentat la rectificarea bugetară cu 198 de milioane de lei.

"De luni va începe programul Rabla. Cele 30.000 de prime de casare aprobate prin rectificare vor putea fi accesate de către români. Acordăm în continuare aceeaşi primă de casare de 6.500 de lei, putem să cumulăm această sumă de casare, dacă cumpărăm o maşină hibrid primim încă 1.700 de lei, iar în cazul maşinilor cu emisii de 98 de grame la suta de kilometri bonusul este de o mie de lei", a detaliat ministrul Gavrilescu.

Graţiela Gavrilescu a precizat că programul Rabla Plus continuă pentru maşinile electrice sau hibrid.

Din anul 2019, programul Rabla va continua, susţine Ministrul Mediului, care a anunţat şi că îşi propune ca pentru anul viitor să păstreze aceeaşi sumă, echivalentă cu 50.000 de maşini noi introduse pe piaţă.

Guvernul a adoptat, la şedinţa de joi, bugetul de venituri şi cheltuieli al Fondului pentru Mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) pentru 2018, rectificat.

Programul Rabla Clasic va fi suplimentat cu 198 milioane lei, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice, ceea ce reprezintă un număr de 30.000 de prime de casare noi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Auto » Programul Rabla, după rectificarea bugetară: 'Cele 30.000 de prime de casare vor putea fi accesate de luni'