Promisă de toate guvernele, Centura Capitalei rămâne un vis greu de împlinit

De Redactia Observator.
Publicat: 27.08.2019, 13:53.
Actualizat: 27.08.2019, 15:16

Promisă de toate guvernele, Centura Capitalei rămâne un vis greu de împlinit. Pe şantierul unde ar trebui să se lucreze la un pasaj menit să mai relaxeze traficul, echipa Observator a găsit cinci muncitori.

Promisă de toate guvernele, Centura Capitalei rămâne un vis greu de împlinit. Pe şantierul unde ar trebui să se lucreze la un pasaj menit să mai relaxeze traficul, echipa Observator a găsit cinci muncitori.

Autorităţile promit în schimb încă o centură, şi mai mare, numită Autostrada Zero. Teoretic, ea ar fi gata peste patru ani. Practic, lucrările nici măcar n-au început.

Răzvan Ciuc, Ministrul Transporturilor: În momentul de faţă, de miercuri când se va emite autorizaţia, nu mai au nici un fel de scuză să nu aibă mobilizare, dar să mă duc direct eu în şantier ca să văd exact ce se întâmplă.

Între timp, nervii şoferilor sunt întinşi la maximum, în fiecare zi. Prin gropile din asfalt, mai mult se stă, decât se circulă.

Paradoxal, chiar dacă în 30 de ani au fost realibitaţi doar 20 de km din cei 70 ai centurii Capitalei, autorităţile se pregătesc să construiască un nou drum care să înconjare Bucureştiul numit, sugetiv: Autostrada Zero. Practic, ea va dubla centura deja existentă.

Va fi împărţită în 3 loturi care vor face legatura intre Autostrada Soarelui si Autostrada Bucuresti-Pitesti. Sectorul de sud al şoselei care are, pe hârtie, aproximativ 50 de km, va tranzita inclusiv localitatile Jilava şi Bragadiru.

Autorităţile au scos la licitaţie şi lucrările pentru sectorul de nord al autostrazii zero, întinsă de la Chitila până la Afumaţi. In total, şoseaua va avea putin peste o sută de km. Dar, deocamdata nu au început lucrările pe nicun lot.

Răzvan Ciuc, Ministrul Transporturilor: Aşa cum sunt prevăzute, la proiectare: 12 luni, execuţie 30 de luni. Dar aşa aveam şi la centura Bacăului şi a terminat proiectarea într-o lună jumătate şi lucrează acum şi va termina înainte de termen. Deci depinde de cât de bine se mobilizeză.

Minunea infrastructurii româneşti ar trebuie să fie gata în 2023.

Citește și
Social • pe 20.01.2021 la 10:40
Foto
Clarisa a primit un diagnostic crunt şi s-a refugiat în artă: Își desenează lumea la care nu are acces
recomandari pe a1.ro
”Cea mai tatuată femeie” a cheltuit aproape 50.000 $ să se umple din cap până în picioare cu tatuaje. Cum arăta înainte
Economic • pe 12.01.2021 la 08:57
Foto
Reduceri de 70% la oferte de vacanță, românii sunt sceptici din cauza pandemiei

Top știri

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină
1
Extern • pe 19.01 la 08:49

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină

Poliţiştii germani, care au oprit un şofer de TIR angajat în România, pe autostrada A9, în apropiere de Berg, districtul Hof, Bavaria, au aflat cu surprindere că acesta se afla pe drum de la mijlocul lui septembrie 2020.

PARTENERI
Horoscop vineri, 22 ianuarie: Racii vor avea parte de zile mai liniștite
pe spynews.ro
Afirmaţie uluitoare făcut de vedetă pe reţelele de socializare: "Aceste femei sunt iresponsabile! De ce naşti al patrulea copil?!"
pe antenasport.ro
Ioana n-a mai suportat umilinţa şi şi-a dat iubitul care o înşela pe mâna poliţiei. Dezvăluirea incredibilă făcută de logodnica acestuia
pe antenasport.ro
Fata vedetei Anamaria Prodan uimeşte din nou! Cum a fost surprinsă fata de 21 de ani pe străzile din Bucureşti
pe antenasport.ro
La puțin timp după ce tatăl lui Sebastian Rulli a suferit un atac cerebral, acesta își revine miraculos
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
7:37 Valeriu Gheorghiţă: Suntem cu dozele aproape pe fix: cât avem pe stoc atât vom folosi. Săptămâna viitoare va ajunge p nouă tranșă de vaccin 7:26 Un TIR plin cu bumbac a luat foc în trafic, în apropiere de Râmnicu Vâlcea 23:07 Pfizer a redus livrările de vaccin în unele țări din UE în această săptămână: Şi România este afectată 22:57 Video viral: La sfinţire cu ştampila. Modernizarea a ajuns şi la purtătorii de sutană 22:39 Acord în Consiliul European pentru recunoașterea reciprocă a testelor Covid-19, pe întreg teritoriul UE 22:14 Patru tineri din Teleorman au zburat cu decapotabila de pe şosea: Pasagerii au fost pur şi simplu aruncaţi pe câmp 21:47 Sorin Cîmpeanu a semnat ordinul pentru reducerea numărului de elevi în clasele de liceu 21:44 Observator de bine, 21 ianuarie 2021. Primul transplant renal din acest an în România, un succes 21:33 Știrile zilei, 21 ianuarie 2021. Condiția pusă pentru ca restaurantele și instituțiile de cultură să se redeschidă 21:29 Geanta de pandemie: Constrânşi de restricţii sau de teama infectării, oamenii poartă la ei adevărate kit-uri sanitare
CITEȘTE PE A1.ro
Ce pensie şi ce beneficii va avea Donald Trump ca fost preşedinte al Americii. Ce sumă îi va intra în buzunar lunar
A1.RO
Gabriela Cristea, mai sexy ca niciodată. Cum arată picioarele ei în fustă mini după ce a slăbit peste 25 kilograme
A1.RO